Óvodaudvar fejlesztése Tiszagyulaháza településen

 Tiszagyulaháza Község Önkormányzata 2016. május 23. napján támogatási kérelmet nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatási rendszeréhez a tiszagyulaházai óvodaudvar fejlesztésére, melyet a Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok vezetője 20 300 000 Ft, azaz húszmillió-háromszázezer forint összegű, vissza nem térítendő támogatásra érdemesnek ítélt.

 

 

A projekt keretében Tiszagyulaháza Községben a Tiszagyulaházai Aprajafalvi Óvoda udvarának fejlesztése valósult meg.

A projekt keretében az óvoda udvari játékállományának fejlesztése valósult meg. A fejlesztés érintette az elhasználódott, javíthatatlan fix telepítésű korosztályos udvari játékok cseréjét, valamint ilyen új játékok telepítését, melyek között megtalálható akadálymentesen használható játék is. A fejlesztés keretében egyéb kültéri korosztályos játékok is beszerezésre kerültek. A fejlesztés keretében óvodai játszóudvar került kialakításra, valamint megvalósult az óvodaudvar füvesítése.

A fejlesztés keretében az óvoda udvart határoló kerítés került újjáépítésre, biztosítva a gyermekek védelmét és elhárítva a balesetveszélyt, valamint akadálymentes parkolóhely került kialakításra.

A fejlesztés hozzájárul az egészséges környezet és a hatékony nevelés infrastrukturális feltételeink megteremtéséhez, biztosítva ezzel a minőségi szolgáltatáshoz való hozzáférés lehetőségét Tiszagyulaháza település gyermekei számára.

A Terület- és Településfejlesztés Operatív Program keretében Tiszagyulaháza Község Önkormányzata 100 %-os támogatási intenzitású, vissza nem térítendő Európai Uniós támogatásban részesült.

A projekt azonosító száma: TOP-1.4.1-15-HB1-2016-00023

A projekt címe: „Óvodaudvar fejlesztése Tiszagyulaháza településen”

A szerződött támogatás összege: 20 300 000 Ft.

 

A projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja: 2017. augusztus 01.

A projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2018. október 31.

 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.