Állami gondoskodásban élő gyerekeknek segít az UNICEF és az E.ON

Állami gondoskodásban élő gyerekeknek segít az UNICEF és az E.ON Az UNICEF Magyarország Kilátó programjához csatlakozott az E.ON idén tavasszal. A program célja, hogy a hátrányos helyzetű, állami gondoskodásban élő gyerekek művészeti- és sportélmények segítségével lelkileg megerősödjenek, és jobban meg tudjanak küzdeni az élet kihívásaival.

 

 

2018 őszén indult az UNICEF Magyarország Kilátó Élményprogramja, amelyben a gyerekeket pszichológusok, szociális szakemberek és drámapedagógusok segítik különböző élmények feldolgozásában, önbizalmuk, személyiségük fejlesztésében. A kislétszámú gyermekcsoportok olyan eseményeken vesznek részt, amelyek érdeklődésüknek, hátterüknek és fejlesztésüknek legjobban megfelelnek. Ez lehet egy színházi vagy más kulturális élmény, sportverseny vagy akár egy koncert.

 

A program során a gyerekek az intézmény falait elhagyva olyan élményeket, tudást és tapasztalatokat szerezhetnek, amelyek segítenek abban, hogy később bátran nézzenek szembe a kihívásokkal; muníciót kapjanak egy motivált, produktív, teljes élethez. Az E.ON már tavaly is támogatta a kezdeményezést, most tavasszal pedig két csoport fejlesztésében is szerepet vállal, hiszen az energiacég számára fontos, hogy a jövő generációját támogassa és segítse őket céljaik elérésében.

 

Az E.ON a budapesti Bolyai Gyermekotthoni Központtal és a II. Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Gyermekvédelmi Központ mátészalkai intézményével dolgozik együtt azért, hogy az ott élő gyerekek minél több olyan élményhez jussanak, amelyből új, építő tapasztalatokat meríthetnek, és amelyeket a későbbi életük során hasznosíthatnak.

Állami gondoskodásban élő gyerekeknek segít az UNICEF és az E.ON

A budapesti csoportban 4-7 éves gyerekeknek indult zeneterápiás fejlesztés, a hangszerek, az éneklés, a csoportos játékok remek eszközök a kicsik figyelmének, együttműködési készségének javítására, és stresszoldásra is. A heti foglalkozások mellett zenés színházi élményekkel is gazdagodnak.

 

A mátészalkai csoportban 15-17 éves fiatalok számára szerveznek kreatív programokat, fotókiállításon, filmvetítéseken, kirándulásokon, koncerteken vesznek részt, az itt szerzett tapasztalatokat interaktív élménypedagógiai foglalkozásokon dolgozzák fel. Olyan workshopokra is ellátogatnak majd, ami számukra is elérhető szakmákat mutat be, és segíti a pályaválasztásukat. Nemcsak a művészet, az alkotás, a játék örömét tapasztalhatják meg, de lehetőséget kapnak új dolgok kipróbálására, problémáik feldolgozására, készségeik fejlesztésére is.