Egyedi ékszert keresel? - Válassz igazgyöngyöt!

Egyedi ékszert keresel? - Válassz igazgyöngyöt! Rövid összefoglalónkban bemutatjuk, hogy miért érdemes igazgyöngyből készült ékszert választani akkor, ha valami igazán egyedire vágynál. Ez főleg azért fontos, mert ha igazán minőségi ékszert keresel, akkor nem mindegy, hogy mennyi információval rendelkezel a vásárlás előtt.

 

 

A perlaforyou.hu-nál készített ékszerek alapanyagai kivétel nélkül Kínából származnak, mivel az ottani partok világelsők az édesvízi igazgyöngy tenyésztésben. 1980 óta tartják a pozíciójukat, hiszen az édesvízi gyöngyök 80 százalékát ott tenyésztik. Ezek a gyöngyök mind eredetiségi igazolással rendelkeznek, melyet azonnal a gyöngyfarmon állítanak ki. Ezek mindegyike első osztályú, ezért bátran merjük ajánlani.

 

Ezen túl az ékszereken lévő kapcsokat mind ezüstből készítik, amiknél kisebb az esélye az allergiás reakciónak. Az igazgyöngyöt nagyon gyakran kombinálják különböző féldrágakövekkel, így készítve el az igazán egyedi és változatos ékszereket.

 

A már fent említett áruháznál az ékszereket Bata Beáta ékszertervező álmodja meg és készíti el. Ez már magában sem egy egyszerű dolog, hiszen számos tényezőt figyelembe kell venni a tervezéskor, kezdve az ékszer és ruha trendektől a féldrágakövekkel való kombinációk éppen aktuális divatjáig. Természetesen a hagyományos, egysoros nyaklánc és karkötő örök divat, de emellett gyakran megjelennek a különböző, színes kombinációi a gyöngyöknek és a féldrágaköveknek. Ettől igazán egyediek és utánozhatatlanok ezek az ékszerek.

Egyedi ékszert keresel? - Válassz igazgyöngyöt!

A kíváncsiságunkat kielégítendő, utána érdeklődtünk az ékszerek elkészítésének. Szerencsére minden kérdésünkre választ kaptunk. Az ékszer tervezésének folyamata, mint oly’ sok minden, intuitív alapon, ihlet alapján készül. Van, hogy a tervező csak rápillant az egyik darabra, és már meg is születik az ötlet nagy vonalakban, míg máskor a kész kompozíció is ilyen módon áll össze, szinte azonnal. Skicc vázlat igazán ritkán születik ilyen tekintetben, hiszen sokkal egyszerűbb élesben meglátni, hogy adott gyöngyök összeillenek-e, vagyis közel hasonló-e a színük, a méretük és a fényük.
 

A maximális tartósság és biztonság érdekében speciális, megerősített gyöngyfűző cérnára kerülnek a gyöngyszemek, így kisebb az esélye annak, hogy elszakad és szétszóródnak a kincset érő gyöngyök. A kész ékszert a két végén csomófogók tartják össze, ami kettős célt szolgál. Egyrészt ápol és eltakar, vagyis nem látjuk az egészet összefogó, nem túl dekoratív csomót, másrészt ad egy tartást és egy biztonságot szakadás ellen. A kapocs meg a karika erre kerül rögzítésre, így készen is van az ékszer.

 

Az ékszerek egyediségét megőrzendő, minden típusból csak 1-2 darab készül, így biztosan nem jön szembe az utcán az általad viselt ékszer.