A minőségi, keresőoptimalizálási célú bejegyzések írásáról

A minőségi, keresőoptimalizálási célú bejegyzések írásáról A bejegyzések írásánál sokan még nem fektetnek kellő hangsúlyt arra, hogy minőségi munkát végezzenek. Pedig nagyon fontos lenne, hogy a SEO kapcsán ne csak a kulcsszavak kapjanak hangsúlyt, hanem az oldalunkkal kapcsolatos írások tartalmisága is.

 

 

 

A szakemberek biztosra veszik, hogy megéri foglalkozni a tartalmában és külalakjában is igényes bejegyzésekkel. Az elkövetkezendő pár sorban arról lesz szó, hogy milyen három lépést érdemes végigvinni, hogy igazán minőségi tartalommal bíró weboldalunk legyen.

 

Fontos a holisztikus SEO kialakítása

 

A holisztikus SEO figyelembe veszi a felhasználó keresését aszerint, hogy épp mit ütött be a böngészőbe. Ha kérdést tett fel, akkor arra a kérdésre dobja ki a böngésző az általa legjobbnak ítélt hasznos, információ-gazdag, releváns válaszokat. A weblaptulajdonos szempontjából figyelembe kell venni, hogy a keresőoptimalizálás nagyon sok részfeladatból tevődik össze.

A minőségi, keresőoptimalizálási célú bejegyzések írásáról

Ha sikeresek szeretnénk lenni, akkor ezeket együttesen próbáljuk meg figyelembe venni és érvényesíteni az oldalunkon, ne vesszünk el csak egy részletben. Nemcsak üzleti szempontból lesz kevés az egydimenziós SEO stratégia, az oldalunkra látogatók felhasználói élményét is ronthatja.

 

Például nem vezet nagy eredményre, ha csak és kizárólag a kulcsszókutatásban látjuk a SEO stratégiánk sikerességét, míg a többi SEO elemre nem fordítunk figyelmet. Fontos az alapos kulcsszókutatás, de ha ezt a feladatot megoldottuk, léphetünk tovább a következőre: a weboldalon található tartalmak legyenek eredetiek, könnyen emészthetőek, olvashatóak és nem utolsó sorban megtalálhatóak.

 

Legyen eredeti a tartalmunk

 

Ezalatt azt értjük, hogy ha már tartalmat adtunk a weboldalunk egészéhez vagy egyes témáihoz, akkor az legyen eredeti, naprakész, tartalmazzon tényleges információt, és semmiképp se másoljuk át szó szerint valamely hasonló tartalmú oldalról. Ha saját szavainkkal, tapasztalatainkkal vegyítjük a bejegyzéseinket, akkor az hasznos tartalom lesz az olvasónak és nekünk is, hiszen ha az oldalunkon tovább kutakodik, már nyert ügyünk van.

 

Érthető, könnyen emészthető, olvasható tartalom

 

Sokszor lehet belefutni olyan oldalakba, ahol valamilyen terméket vagy szolgáltatást kínáló bejegyzésből nem értünk egy árva mukkot sem. Arra nagyon kevesen veszik a laikusok közül a fáradtságot, hogy utánajárjanak az egyes szakszavak leírásának, mit is jelent. Sőt! A Google számára is ugyanolyan fontos az olvashatóság, tagoltság (megfelelő alcímek választása, bekezdések jól legyenek tördelve, stb.), ez is meghatározza, hova kerülünk a listázás során.

 

Legyen mindig megtalálható a tartalom

 

Figyeljünk az oldalunk frissítésére, hogy a tartalom – legyen az szöveg, kép, ábra, mozgó animáció – mindig megtalálható legyen.