Radnóti-est a Bencs Villában

Radnóti-est a Bencs Villában „Sem emlék, sem varázslat…” című önálló estjével lépett színpadra Oberfrank Pál Jászai-díjas színművész, rendező, a Veszprémi színház igazgatója.

 

 

A magyar költészet egyik legnagyobb alakját megrendítő átlényegüléssel, kronologikus naplórészletekkel és versekkel idézte meg.
A közönség tanúja lehetett a költő Gyarmati Fannihoz fűződő varázslatos szerelme megélésének és a mélybe rántó tragikus sorsának is.
A darab szólt a költő egész életére kiható fájdalmáról is: születésekor ikertestvérét és édesanyját is elvesztette. Oberfrank Pál, azonban Radnóti sokak által eddig nem ismert humorát is megcsillantotta.
Az előadást régi fotók, zenei kíséretként lágy zongorajátékok gazdagították. A darabot a bori notesz zárta, melyben a munkatábor sötét körülményeiről írt a költő.

 

Radnóti-est a Bencs VillábanA közönség elismerő vastapssal ajándékozta meg Oberfrank Pált, aki a magyar nemzeti kultúra, művészi alkotómunka területén végzett kiemelkedő művészi értékteremtő munkája elismeréseként Magyarország Érdemes Művésze díjat vehetett át márciusban. Ezúton is gratulálunk!

Jövő héten, a nyíregyházi születésű színművész, rendező és diplomata, Márton András lesz a Bencs Villa Többszemközt sorozatának vendége.

Nevéhez számos színpadi szerep, film, tv-film fűződik, rendezett és szinkronizált, de kalandos élete során dolgozott asztalosként Finnországban, főkonzulként tevékenykedett Los Angelesben, New Yorkban pedig a magyar kulturális missziót vezette. Diana hercegnőtől Ronald Reagen amerikai elnökig számos híres és ismert személyiséggel találkozott.