Atkafélék elleni védekezés Nyíregyházán

Idén május 15-16 között végzi a NYÍRVV Nyíregyházán a turisztikai-, sport- és kulturális használatú közterületeken az atkafélék és élősködők ellen a vegyszeres védekezést.

 

 

A NYÍRVV Nonprofit Kft. kombinált vegyszeres permetezést végeztet a város turisztikai-, sport- és kulturális szempontból frekventált közterületein, amely azt a célt szolgálja, hogy az ott lévő növényi vegetáció védelmét kiegészítve hatékonyan riassza és gyérítse, egyben távol tartsa a kellemetlen szúró-csípő rovarokat, a növényi vegetációt károsító rovarkártevőket. /Pl: szívó-rágó kártevők, atkafélék, szúnyog, pattanóbogár, stb/.

 

A permetezéseket a NYÍRVV Nonprofit Kft. szerződött partnere a Tréner Kft. végzi az éjszakai órákban (23 - 05 óra között). A munkavégzés időpontjának kiválasztásában fontos szempont, hogy a túrázókat, sportolni vágyókat a legkevésbé zavarja, de a méhkímélő technológia feltételeinek is megfeleljen.

Az alkalmazott növényvédő szerek kizárólag közterületen felhasználható speciális rovarölő és riasztó, atkaölő kombinációt képeznek és az emberre és melegvérű állatokra nem jelentenek veszélyt, munkaegészségügyi várakozási idő: 0 nap. Ennek ellenére az érintett zöld területeken a legeltetést, takarmánygyűjtést nem javasoljuk.

 

A kezelt területek: Bujtosi városliget és az Örökösföld füves területei, Jósaváros Robinson domb, erdei sétálóutak a Főiskola és a Sóstói úti Kórház között, Ózon Panzió és Csalóköz, Sóstófürdő füves, ligetes területei és a tópartok.