A Magyar Teátrumi Társaság Nyíregyházán, a Móricz Zsigmond Színházban tartotta idei első közgyűlését

A Magyar Teátrumi Társaság Nyíregyházán, a Móricz Zsigmond Színházban tartotta idei első közgyűlését A legnagyobb hazai színházi érdekképviseleti szervezet, a 68 tagot képviselő Magyar Teátrumi Társaság közgyűlése három új tag felvételét szavazta meg. A Ferencvárosi Pinceszínházzal, a Budapesti Operettszínházzal és a Kisvárdai Várszínházzal 71-re bővült a tagok létszáma.

 

 

A közgyűlésen a Teátrumi Társaság a hatékonyabb működés érdekében tagozatokat alapított. A jövőben a nemzeti intézmények, a budapesti színházak, a vidéki színházak, a független színházak, a nemzetiségi színházak, a határon túli magyar színházak, a befogadóhelyek, a nyári színházak és a szakmai szervezetek tagozatai a tagjaik jellegének megfelelő feladatokon dolgoznak, illetve készítenek javaslatokat.

A közgyűlésen Fekete Péter kulturális államtitkár tájékoztatást adott az előadóművészeti tao-rendszer megszűnése utáni, az előadóművészeti szervezeteknek nyújtott állami támogatások rendszeréről. Az első támogatási döntések után újabb, tucatnyi pályázati lehetőség nyílik meg a színházak számára, amelyek – többek között - az ifjúsági programokat, a fogyatékosokat segítő színházi programokat, az élőzenei közreműködéssel megvalósuló programokat, a nyári színházi táborokat, a színházak közötti koprodukciókat, a határon túli színjátszást segítő programokat, a kortárs magyar drámákat bemutató színházakat, és sok más programot fognak támogatni többmilliárdos nagyságban. Az államtitkár a remélhetően ősztől induló, a minden magyar iskolást színházba eljuttatni szándékozó Lázár Ervin- programról is beszélt, melyre szintén többmilliárd forint állami forrás áll rendelkezésre. Ez a cél, a fiatalok színházi programokon való részvételének támogatása a Magyar Teátrumi Társaság régi terve, különösen, hogy ez a program olyan fiatalokat is eljuttat színházba, akiknek erre egyébként nem volna lehetőségük. Az MTT üdvözli, hogy régi törekvése valóra válik.

A Magyar Teátrumi Társaság Nyíregyházán, a Móricz Zsigmond Színházban tartotta idei első közgyűlését

A Magyar Teátrumi Társaság idén is a POSZT nyitónapján rendezi meg, immár ötödszörre, a Színházat vegyenek! színházmarketing konferenciát, ahol ez alkalommal a színházak kapcsolatépítési lehetőségeit járják körül a legkülönfélébb szempontokból. A konferencia záró eseményeként, a POSZT nyitóünnepségén hirdetjük majd ki a Színházat vegyenek! színházmarketing díj pályázat eredményét, annak hét kategóriájában. Díjazzuk az évad legjobb színházi plakátját, a legjobb színházi nyomtatott kiadványt, az évad legjobb színházi weboldalát, a legjobb színházi videó-trailert, az évad színházi merchandising termékét, és a pályázat hagyományaihoz híven az évad legkényelmesebb színházi székét és legvonzóbb büféjét is.

A Magyar Teátrumi Társaság Nyíregyházán, a Móricz Zsigmond Színházban tartotta idei első közgyűlését

Elkészült az MTT új honlapja, amely a magyarteatrumitarsasag.hu címen érhető el. A honlapról a társaság munkájának, tagszervezeteinek és vezetőinek bemutatása mellett az elmúlt évek gazdasági beszámolói is letölthetőek.