“Pulyabál 2019” Gyermek- és Ifjúsági Néptánctalálkozó Nyíregyházán

Az Igrice Néptáncegyüttes 2019. május 25-én, szombaton ismét megrendezi a térség legismertebb gyermek- és ifjúsági néptánctalálkozóját, a Pulyabált. Az eseményen négy korcsoportban 22 együttes közel 30 produkcióval hatszáznál több ifjú tehetsége mutatja be tánctudását a neves szakmai zsűri előtt.

 

 

A versenyprogram a megszokott helyszínen, a Váci Mihály Kulturális Központban kezdődik 11:00 órakor.

A Pulyabál több évtizedes múltra tekint vissza, az idei immár a 33. alkalom, melyen 4 korcsoport táncosai mérhetik össze tudásukat, az óvodás korúaktól a középiskolás korosztályig. A fiatal táncosokat szakmai zsűri értékeli majd, akik nem csak a technikai tudást és előadásmódot figyelik, hanem a népviseletek és a koreográfiák összeállítását is értékelik arany, ezüst és bronz minősítésekkel. Ezen felül idén is kiosztásra kerülnek különdíjak és a legjobb együttesnek járó fesztiváldíj.

A versenyprogram, melyre a belépés mindenki számára ingyenes, 11 órától 17 óráig tart, majd a zsűri összegez és 18 órakor eredményt hirdet. A zsűri tagjai Putz Katalin, Hercz Vilmos és Szarka Zsolt, a teljes versenyprogramot a remek Szikes Zenekar élő népzenei kísérete teszi még hangulatosabbá.

További információk, részletek a rendezvényről:

Kerepesi Attila
Művészeti vezető
Igrice Néptáncegyüttes
Tel: +36 20 421 5460
Email: info@igrice.hu