Az igazán jó bicikli lámpa tölthető

Az igazán jó bicikli lámpa tölthető Az időjárás jelenleg meglehetősen kellemetlen tréfát űz velünk. Hiszen azt gondolnánk reggel, mikor bringára pattanunk, hogy ugyanilyen szárazon érünk haza, erre mégsincs garancia. Éppen ezért sokan nem mernek igazán nekiindulni két keréken.

 

 

Fontos az alaposság

 

Mikor pedig beköszönt az igazi kerékpár szezon, nem is gondolnánk, hogy mennyi mindent kell ellenőrizni a járművön ahhoz, hogy az alkalmas legyen a hosszabb távú közlekedésre. Pedig elengedhetetlen a közlekedésben résztvevők érdekében, hogy ez megtörténjen, és a bicikli tökéletes állapotban legyen.

 

Tehát minden esetben ellenőrizzük a gumik, a fékek és természetesen a kormány helyzetét, de ne hagyjuk figyelmen kívül a lámpák állapotát sem. Mivel a hosszas állás nem tesz jót az elemeknek, ezért ha olyan, akkor mindenképp cseréljük ki őket. Amennyiben tölthető, akkor töltsük fel az első használat előtt. Ha úgy érezzük, hogy nem működik minden megfelelően, akkor mindenképp érdemes felkeresni egy közeli bicikli szervizt. Ott segítenek megoldani a lehetséges problémákat, sőt, ha úgy szeretnénk, akkor kérésre ők is ellenőrzik a kerékpár és annak tartozékainak az állapotát.

Az igazán jó bicikli lámpa tölthető

Látni és látszani

 

Az egyik legalapvetőbb elv, amit mindenkinek be kellene tartania, aki a közúton közlekedik. Ha a kerékpár lámpák nem működnek megfelelően, akkor a fent már említett elemcsere vagy éppen akksi töltés sokat segíthet a problémán, mégsem biztos, hogy ez elegendő. Ha ez a nem túl kellemes körülmény áll fenn, akkor minden bizonnyal nem ússzuk meg azt, hogy be kelljen szerezni egy új darabot. Ennek nagy előnye lehet, hogy azáltal, hogy új, egy jó darabig nem lesz vele tennivalónk, maximum feltölteni néha.

 

Milyen legyen a bicikli lámpa?

 

Erről a KRESZ a következőképpen rendelkezik:

 

  • előre egy fehér vagy kadmiumsárga fényt adó, sötétben, tiszta időben legalább 150 méter távolságról látható lámpával,

  • hátra pedig egy piros fényt adó, sötétben, tiszta időben legalább 150 méter távolságról látható helyzetjelző lámpával kell, hogy felszereljük a biciklinket. Tehát nincs más hátra, mint be kell szerezni a feltételeknek leginkább megfelelő lámpákat.

 

Mivel arra nem tér ki a jogszabály, hogy ennek a lámpának hol kell elhelyezkednie, így azt felszerelhetjük a kerékpárra előre, illetve hátra egyaránt, de akár helyettesíthetjük is őket.

 

Az első lámpa helyett alkalmazhatunk fejlámpát, aminek a hatékonysága és a funkciója ugyanaz. Itt fontos megjegyezni, hogy olyat válasszunk, aminek állítható a fényereje és a fókusza, hiszen nem szeretnénk balesetet okozni azzal, hogy elvakítjuk a szembejövőt. A hátsó lámpát kiválthatjuk egy táskára szerelhető lámpával egyaránt, de itt fontos, hogy semmiképp ne felejtkezzünk el arról, hogy magunkkal vigyük, amikor bringázni megyünk.