Befejeződött a Nyírpilisi Menő Manó Óvoda infrastrukturális fejlesztése

A nyírpilisi Menő Manó Óvoda infrastrukturális fejlesztése elnevezésű beruházást teljes egészében a Széchenyi 2020 Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatása fedezte. A projekt összköltsége: 23,93 millió forint európiai uniós támogatás, mely vissza nem térítendő támogatásnak minősül.

 

 

 

A 23,93 millió forint európiai uniós támogatás felhasználásával egy korszerű játékudvar kialakítása valósult meg, játszó készségekkel, sövénnyel, ütéscsillapító és járda burkolatokkal, pihenő paddal. A kültéri játékok mellett az óvodában működő két csoportszoba is új játékokkal gazdagodott.  Az ingatlan elérésére a gyalogos bejárathoz tervezésre került egy gyalogos járda a telek teljes hosszában és egy rámpa, mely az akadálymentes megközelítést biztosítja.  A fejlesztés eredményeként az ingatlant körbe vevő kerítés pontalapra épült talpgerendás, zsalukő lábazattal, zsalukő oszlopokkal és vékonyfalú zártszelvény betétekkel került kialakításra. Az ingatlanra való bejutást egy kétszárnyú nagykapu a gépkocsik részére, és egy egyszárnyú kiskapu a gyalogosok részére szolgálja.

A projekt megvalósításának kezdő dátuma: 2018. július 10. napja
A projekt kivitelezésének záró dátuma: 2018. szeptember 11. napja

A beruházás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül TOP-1.4.1-15 „A foglalkozás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése” című európai uniós pályázat keretében valósult meg.