Für Anikó verses estje Nyíregyházán

„Én nem fogok egy gombot megnyomni magamon és sorba mondani a verseket” –kezdte rabul ejtő önálló estjét Für Anikó. Utánozhatatlan előadásában őszintén tárta fel legmélyebb gondolatait, ezzel is közös gondolkodásra sarkallva az érdeklődőket.

 

 

 

Miért is vagyunk itt? Többek között ezt a kérdéskört is feszegette. „Szerintem tanulunk?” Ahogy Babits Mihály gondolkodott Esti kérdés című versében: „vagy vedd példának a piciny fűszálat: miért nő a fű, hogyha majd leszárad? miért szárad le, hogyha újra nő?”

Für Anikó, az általa férfiistennek tartott Ady Endre, a huncut kópé és egyszerre bölcs manó Weöres Sándor és még sok zseni gondolatait is életre keltette kedd este.  
Szerinte a vers nem más, mint zsigeri indulat, zene. Így nem csak Kosztolányi, József Attila, Kemény István vagy épp Erdős Virág sorait szóltatta meg, hanem dalszövegeket is hallhattunk Tőle.

Ahogy Ő fogalmazott: „A verseket betettük magunk közé: a szmogba, az idegeskedésbe, a gyereknevelés, a villanyszámlák közé.” Így megérhetjük, hogy a költő is ugyanolyan ember, mint mi.

Für Anikó szenvedélyes előadásának hála örök élménnyel gazdagodhattak a Bencs Villa vendégei.

Június 25-én, kedden este 19.30 órától borkóstolással egybekötött beszélgetésre várják az érdeklődőket. A  Bencs Villa vendége a nyíregyházi származású Gincsai Tamás, a Holdvölgy Pincészet főborásza lesz, akivel az est házigazdája, Kováts Dénes beszélget.