Háztartási kellékek, avagy mindig hiányzik valami

Háztartási kellékek, avagy mindig hiányzik valami Ki ne ismerné azt, amikor csak beugrik egy háztartási kellékeket árusító boltba, ahol ezer és ezerféle apróság található, és akkor azonnal ki is derül, hogy hopp, ez sincs otthon, hopp az sincs, vagy egy másik tipikus felkiáltó mondat a “jaj, de okos ötlet, ilyen kell nekem is”...

 

 

Nincs is ezzel semmi baj. Szerencsés dolog, ha ezer apróságot meg tudunk vásárolni egy helyen, és nem kell szaladgálni egy papírboltba celluxot venni, egy konyhai eszközöket árusító boltba poharat vásárolni, vagy épp egy telefont tartó kütyüt beszerezni, magunk sem tudjuk pontosan, hogy milyen boltba.

 

Ezért aztán annál is szerencsésebb lehetőség, ha mindezt otthon a fotelból tehetjük meg, hiszen a Szoti játékbolt ajándék áruház virtuális polcain ezerféle háztartásban szükséges kellék megvásárolható.

 

Trükkök a háztartásban - ötletek vegyesen

 

Az ember próbál spórolni, újrahasznosítani, és ennek egyik legjobb színtere a háztartás. Hasznosítsuk újra a kiürült flakonokat. Az interneten rengeteg videót lehet találni ennek mikéntjére, és ha néhány kapott ötletet megvalósítunk, jönnek majd sorba a saját elképzelések is.

 

Ültessünk fűszernövényeket. Az ablakban, az erkélyen, egyik-másik polcon biztosan találunk helyet egy-két cserépnek, melyekben nevelhetünk fűszereket. A friss fűszer a legmarkánsabb ízhatást nyújtja, szárított társai a nyomába sem érnek.

Háztartási kellékek, avagy mindig hiányzik valami

Horgoljunk, varrjunk bevásárlószatyrot. Ha nem tudunk, vagy lehetőség sincs rá, akkor a már megvásárolt szatyrot vigyük magunkkal újra és újra, ne vegyünk minden alkalommal újat. Védjük vele a környezetet, a pénztárcánkat.

 

Ha bundáskenyeret vagy rántott húst, -gombát, -tököt stb. készítünk, a megsült darabokat tegyük először inkább egy szűrőbe, hogy az olaj lecsepegjen, mint papírral borított tányérra, mert a papír hamar csupa olaj lesz. A lecsepegtetett darabokat azután már tehetjük át ilyen módon egy tálba.

 

Spóroljunk okosan, mert sokszor a drágább az olcsóbb

 

Nem mindig akkor járunk jól, és költünk kevesebbet, ha az olcsóbb terméket választjuk. Nézzünk egy példát. Vásárolunk egy nagyon olcsó, pár száz forintos zuhanyfüggönyt. 1 hónap múlva már törik a széle, kellemetlen a szaga, ki kell dobni, cserére szorul. Egy textil, minőségi zuhanyfüggöny lehet, hogy 5x, akár 8x annyiba kerül, de évekig használhatjuk, mert mosógépben mosható, illatos és tiszta lesz. Egy sokkal drágább termékkel hosszú távon negyedannyit költünk.

 

Tiszta háztartás természetes anyagokkal

 

Bízzunk nagyanyáink tudásában, próbáljuk ki a természetes anyagokat a takarításhoz.

 

A konyhában a csempére fröcsögött olaj- és zsírpöttyöket ecet és szódabikarbóna keverékével könnyedén le tudjuk tisztítani.

 

A citromsav remekül eltávolítja a vízkövet, miközben nem terjeng csípő vegyszerszag a lakásban. Az ecet is kiváló erre a célra, de ha valóban szagmentesen akarunk vízkőmentesíteni, akkor az előbbi a jó választás.