Hogyan válasszunk karikagyűrűt?

Hogyan válasszunk karikagyűrűt? A karikagyűrű kiválasztása minden párnál egy nagyon fontos lépés. Az első nagy próbatétel, hogy képesek vagytok-e kompromisszumot kötni úgy, hogy nem adjátok fel az elgondolásaitokat, és nem is tiporjátok el a másik véleményét. Csak így találhatjátok meg azt a gyűrűpárt, ami számotokra a legideálisabb lesz, és mindkettőtök büszkén viseli majd élete végéig.

 

 

A kompromisszum megtalálásához több kérdést kell megválaszolnotok

 

Nagyon fontos, hogy már az elején próbáljátok meg behatárolni azt, hogy kinek milyen az ideális gyűrű. Mert ha ez a lista megvan, akkor már sokkal könnyebb kiválasztani a közös pontokat, ami alapján megszülethet a közös nevező. A legfontosabb kérdések a következők:

 

  • Széles vagy keskeny gyűrt szeretnétek?

  • Egyforma legyen a két gyűrű, vagy csak hasonlóak legyenek?

  • Milyen legyen a profilja, domború, egyenes vagy akár szögletes?

  • Milyen színű alapanyagból készüljön, fehér, sárga vagy rozé arany? Esetleg ezek kombinációja?

  • Milyen legyen a felülete? Fényes vagy matt? Esetleg mindkettő?

  • Milyen díszítése legyen? Kövek, vésett motívum, talán porcelán betét? Ha szeretnétek bele, akkor mit és mennyit?

  • Hasonlítson az eljegyzési gyűrűre? Azt fogjuk-e hordani az esküvő után? Ha igen, akkor célszerű a harmóniára való törekvés.

  • Egyedi készítésű legyen vagy sem?6

 

Minden esetben fontos, hogy már a keresés fázisában szabjatok egy határt a költségeknek. Ezzel magatoknak és az ékszerészeknek is adtok egy támpontot. Azt gondolhatjátok, hogy kínos úgy bemenni egy ékszerboltba, hogy x összegig kerestek karikagyűrűt, pedig nem az. Nagy segítség mindenki számára, hiszen újra tudatosul bennetek, hogy mennyi az annyi, míg az eladóknak is könnyebbség, hogy merre mozduljanak, ha ajánlani kellene karikagyűrűt.

 

Mindenképp fontos, hogy már időben elkezdjétek az ideális gyűrűpár felkutatását, mivel a tökéletes karikagyűrű megtalálása után a méretre igazítás, az utolsó simítások és a gravírozás (igény esetén) is mind időt vesz igénybe. Sőt, ha egyedi tervezésű gyűrűt szeretnétek, akkor még több idővel kell számolnotok, a már fent említett tervezési folyamat miatt.

Hogyan válasszunk karikagyűrűt?

Vegyetek figyelembe minden szempontot!

 

Fontos, hogy minden időben, évszakban tökéletesen kényelmes legyen a karikagyűrű, mivel mind télen, nyáron, várandósság alatt, sportolás közben más az ember ujjmérete. Éppen ezért, ha sportos életet éltek, vagy éppen olyan helyen dolgoztok, ahol zavaró lenne egy nagyobb, díszesebb gyűrű, akkor érdemes a minimalista vonalat követni.

 

Ha követ szánnátok a gyűrűbe, akkor nagyon fontos, hogy jó minőségű darabot válasszatok bele, mert akadhat olyan, ami idővel elveszíti a fényét, így még gyakoribb karbantartást igényel.

 

Ma már szerencsére semmilyen megkötés nincs, hogy illik-e vagy sem ötvözni a stílusokat, így kedvetekre élhetitek ki a bennetek rejlő kreativitást.