A Máltai Szeretetszolgálat a szabolcsi vihar után sérült házakban élő családoknak gyűjt

Adománygyűjtést hirdet a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a pusztító szabolcsi vihar után sérült házakban élő családok és idős emberek megsegítésére. Június végén nyolcvan Kelet-magyarországi településen ötezer épületben okozott súlyos károkat a vihar. A 1350-es adományvonal hívásával 250 forinttal bárki hozzájárulhat a legelesettebb családok otthonainak helyreállításához, a www.adomanyozz.hu oldalon pedig online adományokat fogad a karitatív szervezet.

 

 

Június 27-én jégesővel kísért orkánerejű szél pusztított Kisvárda, Vásárosnamény és Mátészalka térségében, a szél kamiont borított fel, fákat csavart ki gyökerestől, villanyoszlopokat tört ki és háztetőket vitt le. A katasztrófavédelem adatai szerint Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 80 településén összesen 5135 épület tetőszerkezetét rongálta meg a vihar, ezek közül 181 közintézmény volt. A viharban lakhatatlanná vált 41 lakóépület, hetven településen pedig szünetelt az áramellátás.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyszíni felmérést követően első lépésben Nyírkarász településen indít segítő programot, ahol 210 lakás sérült meg a viharban, ebből 79 tető súlyosan károsodott. Gyűjtés indult a leginkább rászoruló családok és idős emberek támogatására. A karitatív szervezet elsősorban a magukra maradó károsultakat segíti a helyreállításhoz szükséges építőanyagokkal, akik máshonnan nem számíthatnak támogatásra.

A legelesettebb családok megsegítésére a Máltai Szeretetszolgálat gyűjtést hirdet. A 1350-es adományvonal hívásával 250 forinttal járulhatunk hozzá a viharkárt szenvedett otthonok helyreállításához, a www.adomanyozz.hu oldalon online átutalással, az OTP Banknál vezetett 11784009-20200673 számú számlán pedig közvetlen befizetéssel is lehet segíteni.