Energetikai korszerűsítés Csengerújfalu Községben

 A Csengerújfalu Község Önkormányzata sikeresen pályázott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programjának keretén belül az „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” elnevezésű felhívásra. Csengerújfalu Község Önkormányzata a Csengerújfalu Község Önkormányzati épületeinek energetikai korszerűsítése című, TOP-3.2.1-15-SB1-2016-00055 azonosítószámú pályázatával bruttó 50 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert el. A fejlesztéssel a Polgármesteri Hivatal épülete és a községben található Múzeum épületének energetikai korszerűsítése valósult meg.

 

 

Az elnyert támogatásból energetikai szempontú fejlesztést végeztek el a Polgármesteri Hivatal, valamint a községben található Múzeum épületén. A kivitelezés sikeresen befejeződött, az épületek műszaki átadása megtörtént.

A beruházás keretein belül mindkét épület tekintetében megvalósult az épületek homlokzati hőszigetelése, a nyílászárók cseréje, valamint a fűtéskorszerűsítése az épületgépészeti rendszereinek felújításával és levegő- víz hőszivattyú fűtési rendszer kialakításával. Továbbá mindkét helyszínen napelemes energetikai fejlesztésére és telepítésére is sor került. Emellett az épületekben kialakításra került egy-egy mozgáskorlátozott mosdó helyiség is, amellyel megvalósult az épületek projektarányos akadálymentesítése.

A fejlesztés kapcsán az önkormányzati tulajdonban, üzemeltetésben lévő intézmények külső szigetelésének, fűtéskorszerűsítésének és napelemes energetikai fejlesztéseinek köszönhetően gazdaságosabb üzemeltetése válik lehetővé, Emellett pedig modernebb, felújított épületek szolgálhatják ki a lakosság és a településre látogatók kényelmét.

A beruházás helyszíneinek sikeres műszaki átadás-átvétele 2019.06.03-án valósult meg. Az épületek energetikai korszerűsítése az üzemeltetési, fenntartási költségek csökkenését fogja eredményezni, ami nemcsak az önkormányzatnak jelent megtakarítást, hanem környezetvédelmi szempontból is előnyös.

A támogatás forrását az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosította.

A projektről bővebb információt a http://www.csengerujfalu.hu/ oldalon olvashatnak.