Többszemközt: Kuthy Patrícia

Kuthy Patrícia, a Móricz Zsigmond Színház népszerű színművésze volt a Bencs Villa Többszemközt sorozatának legutóbbi vendége, akit telt ház fogadott, s vastaps búcsúztatott.Gyermekkorában zoológus és bárénekes is akart lenni, előbbi mégsem lett, mert bár imádja az állatokat, a bogaraktól fél. Most két macskájuk van, imád lovagolni, és megvalósult bakancslistájának egyik pontja, a fókapuszi is.

 

 

A Többszemközt beszélgetős esteken Kováts Dénes élő mélyinterjúi részesei lehetnek az érdeklődők, melyek során a házigazda érdekes és érdemes vendégeket faggat életükről, munkásságukról, nem kerülve ki a nehéz és a humoros helyzeteket sem.

Augusztus 6-án kiderült, hogy a tánc, a zene, az éneklés nagyon fontos Patrícia számára. Mesélt egyetemi éveiről, szerepeiről és a hozzájuk kötődő élményeiről, Görögország-imádatáról és arról is, hogy a színpadon több férje volt már, de a legviharosabb házasságai Rák Zoltánnal köttettek, bizonyíték erre a Rózsák háborúja és a Balfácánt vacsorára! című előadások. Megtudtuk azt is, hogy szeret kreatív alkotásokat létrehozni, utazni, és örömmel ismerteti meg a színészmesterséget a középiskolásokkal. „Annyira jó a fiatalokkal foglalkozni, és nézni, hogyan változnak, fejlődnek, miként nyílnak meg! Nagy öröm, ha eljutunk odáig, hogy egy-egy jelenetet, vizsgát meg tudnak csinálni, és évről évre egyre jobbak. Csoda. Olyan energiákat tudnak adni, hogy az valami hihetetlen” - lelkesedett.

Kedvencekről – a macskákat kivéve – nem nagyon akart mesélni, mondván, nem szeretné, ha kihagyna valakit. A színésztársak között sokan vannak, akikkel szívesen szerepel egy színpadon, a rendezők közül – az említett okok miatt – csak Ivo Krobotot emelte ki. Szerepálmokat babonából sem említett, bár megjegyezte, a korábbiak közül már több valóra vált. Kedvenc szerepeit hosszan sorolta, utált szerepről nem nyilatkozott…

Kuthy Patrícia nagyon szeret(ett) szinkronizálni, és a filmszerepek sem állnak távol tőle. Bár a Madáchban rendszeresen játszhat vendégként, az ő igazi terepe és otthona a Móricz Zsigmond Színház. Fontosnak tartja a társulathoz tartozást.

Színházunk örökös tagjával, Bárány Frigyessel együtt vallja: úgy is érhet számos új impulzus egy színészt, ha helyben marad, hiszen rendezőkkel, újonnan érkező kollégákkal vagy vendégművészekkel együtt munkálkodva mindig tanulhat valamit.

Augusztus 13-án Énekes madár című önálló estjével Kosik Anita színművész szórakoztatja és andalítja majd el a Bencs Villa közönségét, ahol az egy szál gitáros kezdetektől napjainkig villantja majd fel pályafutásának állomásait, kedvelt dalait. A színpadon megjeleníti többek között Ella Fitzgeraldot, Eva Cassidyt, Cserhát Zsuzsát és Dalidát, de hallunk majd dalokat zenés szerepeiből is. Így talán felbukkan majd a villában Carmen és Velma Kelly is.

 

Jegyek elővételben:

Móricz Zsigmond Színház Szervező- és Jegyirodája, Nyíregyháza, Országzászló tér 6.
Tel.: 06-42/507-006, 06-20/233-2926

(csak hétköznap)

Bencs Villa, 4400 Nyíregyháza, Sóstói út 54.

Tel.: 06-20/461-4551

(hétfő és csütörtök kivételével minden nap)