I. Szabolcs megyei Vadászkutyás Nap

2019. szeptember 21-én hagyományteremtő szándékkal Megyei Vadászkutyás Napot rendeznek. Az esemény célja, a régen és most használt vadászkutyák népszerűsítése és a felelős kutyatartás erősítése. A helyszín exkluzív, ami akár kutya nélkül is megér egy kirándulást: A Tiszadobi Andrássy Kastély és parkja.

 

 

 

Természetesen a rendezvény ideje alatt a Kastély és az ott lévő kiállítások látogathatóak! Csakúgy ,mint az igényesen berendezett büfé. Aki megéhezik az sem fog éhen maradni!

Az esemény részeként megrendezésre kerül a Vadászkutyák ügyességi versenye is. A verseny célja a vadászkutyások számára gyakorlás és barátságos versengés lehetőségének megteremtése és a leendő vadászkutyások számára ismeretek szerzésének lehetősége. A legmagasabb pontszámot elérő kutya elnyeri a Szabolcs Megyei Vadászkutyás Nap Győztese címet és a hozzá járó kupát. A második-harmadik helyezett a Szabolcs Megyei Vadászkutyás Nap Kiváló Kutyája címet és a hozzá járó kupát nyeri el. Pontegyenlőség esetén a vezető vadászias öltözéke és a versenyen mutatott magatartására adott pont dönt. Nevezhető minden, vadászatban használható fajta, de akár a keverék kutyák is! Minden indulót díjazza a Bol-Dog.hu, a TündePhoto.hu és a Vizsla-Tó is.

A nap programjai:
-    Megnyitó  09.00-09.15
-    Vadászkutya fajtabemutató 09.30-11.00 – amikor a vadászat különböző feladataira használt kutyák kerülnek felvezetésre és rövid bemutatásra.
-    Kutyás bemutatók 11.00-12.00 – ahol néhány profin dolgozó vadászkutya mutatja meg tudását.
-    Vadászkutyák ügyességi versenye 12.00 – 15.00 – ahol látványos és rövid feladatokban méri össze tudását a nevező gazdi és kutya.
-    Kutyavezető képző kurzus 10.00-16.00 – ahol a megyénkben tevékenykedő kutyakiképzők és tenyésztő szervezetek képviselőitől lehet kérdezni a kutyákról szinte bármit.
-    Rendezvény zárás, eredményhirdetés 16.00

 

Fotó: Vadászkamara és Vadászszövetség Szabolcs Szatmár Bereg Megye facebook oldala