VII. Tirpák Fesztivál Nyíregyházán

Ha szeptember, akkor Tirpák Fesztivál Nyíregyházán. Immár 7. alkalommal megrendezésre kerül a népszerű gasztronómiai program, melynek negyedszer társrendezvénye a IV. Nyíregyházi Bogrács- és Grillbajnokság.

 

 

Szeptember 21-22-én, szombaton és vasárnap megrendezésre kerül a hagyományos Tirpák Fesztivált a Kossuth téren. A részvevő, közel 60 csapat a két nap alatt közel húszezer adag étellel készül, kóstolójegy ellenében bárki megízlelheti ezeket. Szombaton a „szakma" vasárnap pedig az amatőr főzőcsapatok gondoskodnak arról, hogy senki ne maradjon éhen, a vendégek több tucat étel közül válogathassanak. A két napon összesen 20 ezer adag étel készül. A rendezvény elsődleges célja a hagyományőrzés.

Az étlapról: lapcsánka minden mennyiségben, sztrapacska, hagymás, ropogós csülök, töltött káposzta, hagymás vér, törtpaszuly, birkapörkölt, nyírségi gombócleves, puliszka, káposztás és tökös-mákos rétes, csőröge, és még sok-sok finomság.

 

A színpadon egész nap fergeteges program várja a nagyközönséget!
Többek között szombaton este fél nyolctól a TNT ad élő koncertet. Vasárnap pedig délután három órától, hat óráig a FÁSY MULATÓ.

 

 

Forrás: a rendezvény Facebook oldala