Nagy Sándor sztorizós estje Nyíregyházán

Fényeslitke, Kisvárda, Budapest – a Bencs Villa október 8-ai vendége, Nagy Sándor színművész életének fő állomásai. Nyíregyházára ezúttal azért érkezett – a Magyarország, szeretlek című televízió műsor aktuális részének forgatásáról –, hogy pályakezdéséről, színházi szerepeiről, kulisszatitkokról és humoros esetekről meséljen, mindezt jónéhány dallal fűszerezve.

 

 

Nagy Sándor már 13 éves korától lakodalmakon zenélt, az első szám, amit kis szintetizátorán egy ujjal pötyögve játszott és énekelt, Komár László Marina c. slágere volt. Nem véletlen, hogy ezzel nyitotta az estet. Mesélt a kisvárdai Doktorock színtársulatról, ahonnan pályája indult, s ahova ma is szívesen tér vissza, majd Budapesten meglódult zenei karrierjéről Toldy Mária énekstúdiójában, majd a Piccolo és a Madách Színházban.

Felidézte a pattanásos arcú, gátlásos serdülő fiú évekig tartó problémáit, amit azután két nap alatt szüntetett meg egy budapesti bőrgyógyász, szólt a Színművészetin töltött évekről, címszerepekről, s arról, hogy édesanyja mellett további három anyja van (a kisvárdai Gyöngyi néni, Kővári Judit énektanár és a Madách Színházban az öltöztetője).

Természetesen eközben mondta a vicceket, mesélte a kacagtató történeteket, énekelt a Fame-ből, a Diótörőből, a Hegedűs a háztetőnből, zenére szavalta József Attila Mama és Radnóti Miklós Tétova óda című versét, majd Janicsák-Jagger bőrébe bújva dalolta a Honky Tonk Womant, kóruséneklésre ösztönözve a közönség hölgytagjait. Operett és francia sanzon is színesítette a programot, végül 220 felett száguldva énekelte a Tini dalt.

Nevetéstől könnyes szemek, pirosra tapsolt tenyerek – Nagy Sándor műsorához kapcsolódóan ezt is kapta a közönség. Derűs est volt.

*

Október 15-én Varró Dániel költő, műfordító érkezik a Bencs Villába, akivel Kováts Dénes beszélget majd gyermek- és felnőttversekről, műfordításokról, fiairól és más témákról is. Természetesen nem marad ki az estből „a költő szaval” programblokk sem.

 

Jegyek még korlátozott számban kaphatók:

Móricz Zsigmond Színház Szervező- és Jegyiroda

Nyíregyháza, Országzászló tér 6.

Tel.: 06-42/507-006, 06-20/233-2926 (csak hétköznap)

Bencs Villa, 4400 Nyíregyháza, Sóstói út 54.

Tel.: 06-20/461-4551 (hétfő és csütörtök kivételével minden nap)

Online: http://www.moriczszinhaz.hu/p/online-jegyvasarlas.html

 

 

Írta: Kováts Dénes