'Tökölj nálunk' program a Nyíregyházi Állatparkban

Különös látványban részesülhetnek a Nyíregyházi Állatparkba látogatók november 1-én pénteken  és 2-án szombaton, hiszen tökökkel játszadozó jegesmedvéket, kis pandákat,  ázsiai elefántokat tekinthetnek meg a 35 hektáros tölgyerdőben.  A Nyíregyházi Állatpark lakói ugyanis kifaragott sütőtököket kapnak gondozóiktól, melynek belsejében az állatok kedvenc csemegéi lapulnak majd.

 

 

Mivel az állatkerti állatoknak sok a felesleges szabadideje, a gondozók elfoglaltságot biztosítanak számukra, hiszen világszerte egyre erőteljesebb törekvés, hogy az állatkerti állatok ne unatkozzanak, hanem aktívan töltsék el mindennapjaikat, ráadásul ez a látványosság a látogatóknak sem utolsó.

November 1-én elsősorban a nagymacskáké lesz a főszerep, hiszen 10.00-tól többek között a szumátrai és fehér tigrisek, az afrikai leopárd és a fehér oroszlánok kapnak tökbe rejtett húsfalatokat, míg november 2-án a jegesmedvék, a kispandák, az ázsiai elefántok, a tapírok és gibbonok.

Az érdeklődőket mindkét nap 10.00-tól várjuk, pénteken 10.00-tól a szumátrai tigris kifutója előtt kezdünk, míg szombaton a kis pandák kifutójánál.

 

 

Töltsétek le az ingyenesen offline módban is működő SÓSTÓ ZOO térkép applikációt, s annak segítségével könnyedén odataláltok a helyszínekre!