4*-os Hotel építése a Sóstó fejlesztési program keretében

Nyíregyházán 2011-től a következetes és egymásra épülő fejlesztéseknek, a hatékony marketing tevékenységnek köszönhetően évről évre ugrásszerű emelkedést mutatnak a turisztikai vendégforgalmi adatok. A külföldről, szomszédos országokból érkezők között is kedvelt célpont lett a város, így komoly igény mutatkozott minőségi szállashely bővítésre. Sóstógyógyfürdő ideális helyszint jelentett ehhez, hiszen a 2013-ban gyógyhellyé minősített Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdő településrészen számos fejlesztés és új turisztikai attrakció valósult meg.

 

 

A Kormány a Modern Városok Program keretében együttműködési megállapodást kötött Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatával, melynek része volt egy 4 csillagos wellness-, konferencia szálloda építése. A megállapodásban foglaltak eredményes kormányzati végrehajtása érdekében szándékot kormányhatározatban erősítette meg (1955/2015. (XII.17.) Korm. határozat).

A kivitelezés kezdete: 2017. május
A támogatás összege: cca. 3,1 milliárd Ft
Önerő összege: 900 millió Ft
Támogatási intenzitás: 71%

Vendégfogadás több ezer négyzetméteren

Az új Hunguest Hotel Sóstó épülete 9032 m2 nettó alapterületen helyezkedik el, amelynek hasznos – alagsori teremgarázs nélkül – számított belső alapterülete 6794 m2. 123 db szoba, 145 fős étterem (terasszal 195 fő), több mint 200 főt befogadó, szekcionálható konferenciaterem, mini wellness és fitnesz, látványbár, gyermek élménysziget, a lobby-ban business sarok és ajándékbolt áll majd a vendégek rendelkezésére. A szállodához kerékpártároló, 90 férőhelyes mélygarázs és 63 felszíni parkoló is tartozik.

A szálloda átadása az üzemeltető Hunguest Hotels Zrt., részére 2019. október 7-én megtörtént, a projekt ünnepélyes lezárása 2019. november 19-én lezajlott.