Az idő pénz

Az idő pénz  Régi mondás ugyan, de még a mai napig maximálisan helytálló. Különösen igaz ez az online világban. Az emberek ugyanis amellett, hogy mindent akarnak, azt a mindent ráadásul azonnal is akarják. Ezért ha már csak kicsit is kell várakozniuk, elveszítik a türelmüket és rögtön továbbállnak. Vagyis bezárják az adott honlapot, és egy másikon folytatják a vásárlást.

 

 

 

Miért fontos a gyorsaság egy weboldal esetében?

 

Az online értékesítés világában nagy hátránynak számít, ha egy honlap sebessége nem elég gyors. Ha egy weboldal ugyanis például lassan tölt be, és sokat kell várakozni a megjelenítésére, bizony sokan inkább továbblépnek. Ezáltal számos potenciális vásárlót tud elveszíteni egy vállalkozás.

 

Az idő pénzEzek nem csak üres szavak, hanem mindezt felmérések is alátámasztják. A Google megbízása révén ugyanis volt egy felmérés, amelyet 63 országban, 79 ezer ember megkérdezésével végeztek el. Alapvetően ez a közvéleménykutatás az internetezési szokások felmérésére irányult. A felmérés kimutatta, hogy a megkérdezettek bizony több, mint az 50 százaléka nem hajlandó már három másodpercet sem várni egy honlap betöltésére. Mivel türelmetlenek, inkább továbblépnek egy másik weboldalra, minthogy megvárják, mire végre megjelenik az adott oldal. Ez pedig sajnos azt jelenti, hogy az adott vállalkozás potenciális látogatókat, vásárlókat tud elveszíteni azáltal, hogy a weboldalának megjelenítésére esetleg néhány másodpercnél többet kell várni. 

 

Milyen egy igazán jó weboldal?

 

Bár nagyon fontos a gyorsaság, nem ez az egyetlen tulajdonság, amely egy jól működő weboldalt jellemez.

 

A mai világban már nagyon fontos, hogy egy honlap maximálisan mobilbarát legyen. Rengetegen ugyanis már okostelefonokon intézik a dolgaikat, így ha egy weboldal a mobilon nem jelenik meg megfelelően, az a látogató biztosan egy idő után továbbáll. A felhasználói élmény is jelentős szempont egy profi weboldal készítése, működtetése kapcsán, így erre is lényeges kellő figyelmet fordítani.

 

Ebben tud szakértő szakmai segítséget nyújtani a Drive Online Marketing. Olyan weboldal létrehozásával támogatják vállalkozásodat, amely maximálisan egyedi és felhasználóbarát, általa hatékony az értékesítés, sebessége ideális.

 

A vállalkozásoknak nem szabad elfelejteni, hogy sosem szabad belekényelmesedni az aktuális, éppen ideális helyzetbe, hanem folyamatosan nyomon kell követni az eseményeket, és persze lépést kell tartani a változásokkal. Aki ugyanis ezt nem teszi meg, az pillanatok alatt bizony könnyen versenyhátrányba tud kerülni a konkurenciával szemben, ahonnan azonban az élre törni sokkal nagyobb és időigényesebb feladat.