A homeopátiáról

A homeopátiáról Az ismert botanikus és írónő, Maria Treben az „Egészség Isten patikájából” című gyógyfüves könyve sokunk polcán alapkötetként található meg, ami nem véletlen, hiszen részletesen mutatja be a gyógynövényeket és azok jótékony hatásait. A természetes gyógymódok iránt egyre nagyobb az érdeklődés, ennek köszönhetően számtalan kiadvány, magazin és könyv jelenik meg ebben a témában.

 

 

 

Mai felgyorsult, rohanó világunkban, ahol mindig futunk az idő után, sajnálatos módon a stresszes életmódnak köszönhetően sokunk egészségi állapota leromlik. Ekkor jönnek képbe az orvosok által felírt méregdrága „csodaszerek”, melyek a patikában leginkább receptre vásárolhatók meg. De tudjuk, mit tartalmaznak ezek a gyógyszerek? Jellemző, hogy még a betegtájékoztatót sem olvassák el sokan, hanem mindjárt bekapkodják a gyógyszert és várják, hogy hasson, mindjárt azonnal. Aztán jönnek a mellékhatások, melyekkel szintúgy meg kell küzdenie szervezetünknek. 

Csak természetesen!

A homeopátia az a terület, amelyben valaki vagy hisz, vagy nevetve teljesen elutasítja azt. A természetgyógyászat egyik ága ez, különlegessége, hogy a teljes embert kezeli panaszaival, tüneteivel együtt. Továbbá figyelembe veszi az egyén, vagyis a beteg lelki világát, a betegség kialakulásának körülményeit is.

A homeopátiás készítmények a szervezetünk védekező rendszerének működését serkentik, mely által indulhatunk meg a gyógyulás útján. Ezek a szerek természetes eredetűek, alapanyagaik lehetnek ásványi, növényi és állati eredetűek. Mivel ezeket az anyagokat kis mennyiségben tartalmazzák, ezáltal bátran alkalmazhatják gyermekek és kismamák is. Szedésük teljesen biztonságos, nem okoznak nem kívánt mellékhatásokat, továbbá nem lépnek kölcsönhatásba más általunk szedett gyógyszerekkel sem. 

Amennyiben érdekli a téma, érdemes bejelentkezni homeopátiás tanácsadásra a Rofé Naturale Egészségközpontnál.

A homeopátiáról

Hogyan alkalmazzuk?

A homeopátiás szerek küllemre leginkább apró, fehér golyócskák, melyeket a kívánt hatás elérése érdekében érdemes elszopogatni, ugyanis hatóanyaguk a nyelvünkről szívódik fel. A golyócskák bevétele előtt és után fél órával nem ajánlott sem enni, sem inni, továbbá dohányozni és kávézni sem, ugyanis ez rontaná a szer felszívódását a szervezetünkbe. A homeopátiás szereket tartsuk mindig sötét, hűvös helyen!

Amennyiben semmiféle javulást nem tapasztalunk, akkor érdemes felfüggeszteni a készítmény szedését. Orvosunkkal, gyógyszerészünkkel való újabb konzultáció után érdemes másik szer alkalmazását elkezdeni. Jól irányzott kérdésfeltevéssel könnyen megtalálható a beteg számára a legideálisabb homeopátiás készítmény.

Ajánlott mindig hozzáértő szakember segítségét kérni, hiszen nem biztos, hogy mi magunk a leghatékonyabb gyógyszert tudnánk kiválasztani.