Idén is több ezer rászoruló gyermeken segíthetnek a MosolyManók

A PontVelem Okos Program a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal együttműködve idén karácsonykor is nagyszabású jótékonysági akciót szervez az általános iskolákban az EMMI Köznevelésért Felelős Államtitkársága és a GLS Hungary csomaglogisztikai szolgáltató támogatásával. Tavaly közel kétszáz iskolából több mint 8 ezer diák készített össze ajándékcsomagot rászoruló társainak. A jótékonysági gyűjtés médiatámogatója az Origo.

 

 

A szervezők célja, hogy idén karácsonykor is adományok segítségével sok-sok gyermek arcára varázsoljanak mosolyt. Egyrészt a nehéz sorsú gyermekeknek, akik örülnek az ajándékoknak, másrészt azoknak, akik adnak, mert megélhetik az önzetlen segítés örömét.

A diákok a már nem használt, de jó állapotú játékaikat dobozokba teszik, amelyekre ráírják, hogy milyen korú és nemű társuknak küldik. Az iskolába beérkezett csomagokat a szervezők eljuttatják a nélkülöző gyerekek számára. Remélhetőleg idén is rengeteg felajánlás érkezik, amelyeket a GLS Hungary elszállít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat raktáraiba, a karitatív szervezet még karácsony előtt átadja a nehéz helyzetben élő családok gyermekeinek. A „SegítsVelem MosolyManó” akció 2019. november 7. és december 6. között zajlik!

A szervezők idén az adományozó diákokat is megajándékozzák. Az a három osztály, amelyik a leggyorsabban gyűjti össze felajánlásait és leghamarabb rendeli meg az elszállítási igényét, ellátogathat a GLS Hungary csomaglogisztikai központjába. Emellett a legtöbb ajándékot felajánló vidéki osztály egy napos kirándulást nyer és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat jóvoltából egy élményekkel teli napot tölthet Budapesten.

2018. decemberében, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Tiszabői Általános Iskola karácsonyi ünnepségén közel 300 rászoruló gyermek vette át a MosolyManók meglepetés dobozait. Az eseményről a LifeTV kisfilmet készített. Igazi csoda volt látni a gyermekek csillogó szemeit, őszinte mosolyát. Ahogy Tiszabőn, úgy országszerte is, több ezer hálás gyerkőc fogadta a MosolyManók ajándékait. Idén is tegyük szebbé a szükséget szenvedő családok karácsonyát az általános iskolák és tanulóik felajánlásaival! Az akcióról 2017-ben az M1 Iskolapad is beszámolt, a 2015-ös ajándékgyűjtésről az M1 Híradó tudósított.