Költséghatékony és esztétikus: a műanyag redőny

Költséghatékony és esztétikus: a műanyag redőny A műanyag redőny napjaink egyik legelterjedtebb redőnytípusa, sokan azonban ennek ellenére is kételkednek ennek a megoldásnak a megbízhatóságában. A műanyag redőny valóban nem tartozik a csúcskategóriás kiegészítők közé - mégis, az egyik legjobb választás, ka költséghatékonyan szeretnénk kényelmesebbé tenni az ottohonunkat. Lássuk, miért!

 

 

 

Redőnnyel akár 3-4 fokkal melegebb lehet

 

A redőny nem csupán azért fontos, hogy sötétséget biztosítson, amikor pihenni szeretnénk. A jól megválasztott redőnynek a hőszigetelésben is szerepe van. A gyéren lakott területeken vagy a toronyházak felsőbb emeletein sokan azzal próbálnak spórolni, hogy nem szereltetnek redőnyt az ablakra. Pedig a hőszigetelés mellett ez is hozzájárulhat ahhoz, hogy kevesebb meleg szökjön el a lakásból. 

 

A leghatékonyabb hőszigetelők az alumínium redőnyök, de a Turcsányi Árnyékolástechnikánál elérhető műanyag redőnyök is képesek 3-4 foknyi hőt megfogni egy téli éjszakán.

Költséghatékony és esztétikus: a műanyag redőny

Fa redőny helyett műanyagot!

 

A régi, fából készült redőnyök megfelelő karbantartás mellett 30-40 évig is iszolgálták a tulajdonosaikat. A 70-80-90-esek évek redőnyei viszont már alaposan megértek a cserére. A műanyag redőny remek alternatíva, ha nem szeretnénk nagy összeget áldozni a felújításra. Előnyök a fa redőnnyel szemben:

 

  • A műanyag redőny tökéletes sötétséget biztosít, a lamellák teljesen zárnak. 

 

  • A szerkezet kisebb helyet foglal el, lehetőség van arra, hogy akár belülről, szinte láthatatlan módon is fel lehessen szerelni.

 

  • A műanyag redőnyöket zajvédő gumisínnel is fel lehet szerelni, ezért sokkal kevésbé zörögnek a mozgatáskor. 

 

A műanyag redőnyökből akár kombi redőnyrendszer is kialakítható, ilyenkor a redőnyházba egy szúnyogháló is kerül, amely a redőnnyel együtt fut le, de külön szerkezetre tekeredik vissza, így a redőnytől függetlenül is használható.

 

Zaj ellen is szigetel

 

A műanyag redőnyök zajszigetelésre is kiváló, ezért akár körfolyosós házak belső oldali ablakait is elláthatjuk velük. Ez a tulajdonságuk társasházakban, irodákban is kedvező lehet. Ha nincs szükségünk a masszívabb szerkezetre, a műanyag redőny költséghatékony megoldás. 

 

Ezeket a rendszereket is lehet motorizálni, így a redőnyt akár távirányítással is vezérelni lehet. A redőnyök alsó záró eleme újabban alumíniumból készül gumival ellátva. Ez megfelelő súlyt biztosít a redőny működtetéséhez, esztétikussá és könnyűvé teszi a használatot. 

 

Ahol nincs szükség vagy lehetőség erősebb redőny felszerelésére, ott a műanyag redőnyök alkalmazása tökéletes megoldás lehet. A hang-, hő- és fényszigetelésnek köszönhetően sok bosszúságot és pénzt is megtakaríthatunk.