POKET automata Nyíregyházán a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárnál

A Sztalker Csoport által életre hívott olvasásnépszerűsítő, közösségépítő projekt részeként mostantól már városunkban is bárki hozzájuthat 1000 Ft-ért a kortárs és klasszikus irodalom gyöngyszemeihez.

 

 

A projekt célja, a minőségi irodalom elterjesztése és népszerűsítése. És hogy mindezt számunkra is kézre álló formában történjen, megalkották a 21. század embere számára a legkényelmesebb, de a klasszikus és kortárs irodalmat megőrző POKET Zsebkönyv sorozatot. Amelyek nem nagyobbak okos készülékeinknél, így elférnek kézitáskáinkban, és a rohanós mindennapokban automatákból szerezhetjük meg őket.

Osváth Gábor producer, ifj. Vidnyánszky Attila és Vecsei H. Miklós színészek három évvel ezelőtt azzal a céllal alapították meg a POKET projektért is felelős Sztalker csoportot, hogy a mostani fiatalokból később ne egy szétszakadt, hanem "egy egymásra figyelő, egymás igazságát megérteni tudó generáció legyen". Ennek egyik első lépése a POKET zsebkönyvsorozat, amely az olvasás mellett a "csendekről és az elmélyülésekről is szól" – emelte ki az egyik ötletgazda, Vecsei H. Miklós.

Régi álma valósul meg a POKET automata Nyíregyházára érkezésével a nyíregyházi POKET közösségnek, akik egy nagyon aktív, lelkes, olvasó fiatalokból álló közösség, havi rendszerességgel tartják programjaikat együttműködve a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárral, belakva a fiatalok számára kialakított teret, a Kultúrkuckót. A nyíregyházi POKET közösség országosan is példaértékű, a legaktívabbak és a legnagyobb tagságot számláló közösség, akik szívesen veszik a fiatalok csatlakozását.
Az aktivitásuknak köszönhető, hogy az automata már idén a városunkba érkezett.

Az automata a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár (4400 Nyíregyháza, Szabadság tér 2.) előtt található.

 

Tomasovszki Anita sk.
igazgató