Rajzpályázat az ÁLLATI SZÍNJÁTÉK című mesedarabhoz

A Művész Stúdió gyermekbérletébe tartozó ÁLLATI SZÍNJÁTÉK című mesedarab bemutatója november 29-én lesz. A darab rendezője Valcz Péter, aki egy rajzpályázati felhívással kéri az óvodásokat és kisiskolásokat, hogy rajzolják le kedvenc meséjük legemlékezetesebb jelenetét vagy szereplőjét. Az elkészült rajzokat november 14-ig várják a Móricz Zsigmond Színház portáján.

 

 

 

Kedves Óvó- és Tanítónők/Urak, Szervezők és Szülők!

Valcz Péter vagyok, színházi rendező. Most kezdtük el próbálni a Művész Stúdió gyerekbérletébe tartozó ÁLLATI SZÍNJÁTÉK című mesedarabot, melynek november 29-én lesz a bemutatója.
A történet szerint az állatokból álló Ezopusz Színtársulat még sose látott mesefilmet. Egy nap azonban ajándékot kapnak egy rajongójuktól: egy mesefilm-összeállítást!
A gyerekeket - mint valódi meseszakértőket - szeretnék megkérni, hogy segítsenek összeállítani, milyen mesefilmek szerepeljenek ebben a csokorban. Őket arra kérnénk, hogy rajzolják le kedvenc meséjük legemlékezetesebb jelenetét vagy szereplőjét - Önöket pedig arra, hogy valahogy juttassák el a Móricz Zsigmond Színház portájára november 14-ig (a színház portáján mindennap le lehet adni)!
Az előadásunk fókuszában a valóság és a fikció összehasonlítása áll. Állataink versenybe szállnak a mesehősökkel, ahol eleinte alulmaradnak, de végül tudatosítják, hogy mi a különbség valóság, színház és film között, így végül győztesen kerülnek ki a helyzetből. A próbafolyamat alatt folyamatosan gyűjtjük a gyereknevelés valamint az internet-, tévéhasználattal kapcsolatos legújabb kutatásokat és tapasztalatokat, amiből szeretnék egy beszélgetést szervezni pedagógusok és kisgyerekes szülők számára. A mesefilmekkel kapcsolatos egyik probléma például az lehet, ha a gyermek nem tudja feldolgozni (kijátszani, kibeszélni, kirajzolni) a látottakat. Ez a rajz-felhívás egyben a feldolgozást is szolgálja.
Amennyiben Önt is foglalkoztatják ezek a kérdések, úgy maradjunk kapcsolatban, találkozzunk, és keressünk közösen egy valamelyest megnyugtató módszert ebben az újkeletű, bennünket is erősen befolyásoló online zűrzavarban.
Ha bármi kérdés fölmerül, vagy segítségre van szüksége a rajzok eljuttatásában, kérem, hívja Tanyik Zsófiát, az előadás asszisztensét az alábbi telefonszámon: 06 20-233-08-75, vagy keressen engem az alábbi email címen: valczpeter@gmail.com .

Köszönettel, minden jót:
Valcz Péter, színházi alkotó

u.i.: Sziasztok Gyerkőcök! Készítünk egy mesét a színházban és meseszakértőket keresünk. Kérünk Benneteket, rajzoljátok le a kedvenc - tévében, moziban vagy interneten látott - mesefilmetek legemlékezetesebb jelenetét vagy szereplőjét és küldjétek el nekünk. A legkedvesebb meséitekből készítünk egy összeállítást és megmutatjuk egy állatokból álló színtársulatnak, akik még sose láttak mesefilmet.
Mi a te kedvenced? Lerajzolod nekünk?