Vírusirtó lámpa tartozékok

Vírusirtó lámpa tartozékok  A feldolgozó üzemek, raktárak legnagyobb kihívása a terek felületének és légterének megfelelő tisztán tartása. Az irodában, munkában, a saját lakásunkban szintén nem elhanyagolható a levegő minősége. Az UV-C technológiás germicid lámpák éppen erre a célra lettek kifejlesztve. Talán már ismered az eljárást, de nem tudod, honnan szerezz utánpótlást? Bizony a speciális technológia speciális cserét is igényel. Nézzük, milyen tulajdonságokkal rendelkeznek az egyes darabok

 

 

Sokszínű tartozékok

A meglévő vagy újonnan tervezett légtisztító berendezések, illetve a készülékbe épített lámpák választéka igen szélesnek mondható. A cserelámpák szintén sokféle variánssal állnak rendelkezésre. De milyen fajtájú lámpákról is van szó, és mit értünk az egyes típusok alatt?

 

A Kvarc germicid lámpák egyediek, hiszen a lámpa készítéséhez használt kvarcüveg típusa határozza meg a kibocsátott hullámhossz fajtáját. Például az L típusú kvarc anyaga “szennyezett”, így blokkolja a 185 nm áteresztését. Ezen anyagú lámpák az energiájuk 90%-át 253,7 nm-en sugározzák. Nominális élettartamuk 9000 óra.

 

Vírusirtó lámpa tartozékokA Nagyteljesítményű (HO) lámpák gyakorlatilag 60%-al több energiát bocsátanak ki, mint az azonos hosszúságú standard lámpák. Mit jelent ez? Különleges lehetőségeket a tervezőnek, hiszen csökkenthető a lámpák száma a rendszer funkcionalitásának rontása nélkül. Ezen felül csökkenthető a berendezés alapterülete, nő a rendszer kapacitása, valamint a teljesítménye is. Élettartamuk 9000 óra.

 

Az Ózontermelő lámpák anyaga “VH” típusú, tiszta, nem szennyezett kvarcüveg, amely már átereszti a 185 nm és a 253,7 nm sugárzást is. Miért nevezzük Ózontermelő lámpának? Mert a 185 nm-es sugárzás reakcióba lép a levegő oxigénjével, ezáltal ózont generál (O3). Nominális élettartamuk 9000 óra.

 

A cell lámpák standard germicid lámpák. Összeépítésre kerültek egy optimális méretű védőcsővel és összeragasztották egy speciális 4-csapos fejjel. Kinek ajánlott? Egyedülálló lehetőség egy berendezésgyártónak, mivel egyedi megoldásokat dolgozhatnak ki, és leegyszerűsítheti az évi lámpacserét. Nominális élettartamuk 9000 óra, külső átmérőjük 20,5 mm.

 

Az amalgám, a kompakt, T5-T8-T12 Bi-Pin csatlakozós lámpák, valamint a védőcsövek további sajátos tulajdonságokkal rendelkeznek.

 

Védőfóliás technika

Alapvető előírás az élelmiszeriparban, hogy csak olyan lámpát lehet használni, amelyen védőfólia akadályozza meg a törés esetén szétszóródó szilánkok élelmiszerbe jutását.

 

A germicid lámpák esetén megoldás az UV-C sugarak intenzitásának 7%-os csökkentése. Az ilyen bevonatú lámpákkal csírátlanítható a kész élelmiszer és nyersanyag is.

 

Amennyiben még több paraméterre vagy kíváncsi, akkor a Hollandimpex professzionális védőcsöveiről további információkat találhatsz meg weboldalukon!