A Hennessy után a világ második legjobbjaként emlegetett Martell konyak

Három évszázadra nyúlik vissza a Martell konyak története, és bizony az eltelt idő egy cseppet sem okozott visszaesést a prémium kategóriás ital minőségét tekintve.

 

 

Nem véletlenül számít tehát a világ második számú konyakjának. Aki értékeli és becsüli a valóban kifinomult megoldásokat, a hosszú évek munkájaként létrejövő páratlan ízeket és a fenséges aromákat, az minden bizonnyal örömét leli majd a Martell konyakok ízlelésében.

Menjünk vissza az időben háromszáz évet

Az egész sztori akkor vette kezdetét, amikor Jean Martell hódolva a konyak készítés iránti nyughatatlan érdeklődésének, 1715-ben vállalkozást alapított a szenvedélyére. Ahogy mondani szokás, a többi már történelem.

A Martell konyakot napjainkban csakis a prémium kategóriában szokás emlegetni, és valamennyi típusát a magas minőség és a kifinomult ízlés jellemzi. Legyen szó éppenséggel egy baráti italozásról, egy kellemes kóstolóról vagy egy laza esti levezetőről, a Martell által képviselt nívóban nem fogunk csalódni.

Egy szivar mellé nehéz lenne tökéletesebb italt választani

Egyértelműen a Martell Cohiba Cognac az, amely egy kellemes szivarhoz a leginkább illik. A piros bogyós és pörkölt mogyorós illatok mellett egy egészen édeskés ízt érezhetünk majd, amelyre valószínűleg nagyot csettintünk majd a nyelvünkkel.

Nehéz volna stílusosabb módot elképzelni a lazításhoz, illetve a nyugodt baráti beszélgetésekhez.

,

 

Egy kifejezetten hosszú érlelés eredményeként létrejövő érett nedű

Amennyiben az „extra old”, vagyis a szokottnál is hosszabban érlelt konyak kelti fel az érdeklődésünket, akkor a Martell XO Cognac fog majd leginkább megfelelni az ízlésünknek. Főként akkor, amikor először megtapasztaljuk a benne található aszalt gyümölcsös aromákat.

Szóval akkor sem kell hiányt szenvednünk a kifejezetten magas minőségből, hogyha mindenképp ragaszkodunk a hosszú érleléshez.

A fent említett konyakok megtalálhatók az iDrinks kínálatában!

Egy konyak, amely a prémium kategóriában is csúcsnak számít

Egyedülálló karakter, tökéletes testesség, valamint felejthetetlen harmónia. A szakértők egyöntetű véleménye szerint ez a három pillér áll a Martell Cordon Bleu Cognac elképesztő népszerűségének hátterében.

Ez az ital a bizonyíték arra, hogy bizony a prémium kategóriás italok között is találhatunk egészen kiemelkedő darabokat.

Fantasztikus minőség esztétikus csomagolásban

Komoly hiba volna részünkről kifelejteni a sorból a Martell Creation Grand Extra Cognacot, amely a már-már elvárható magas minőség mellett a megjelenésével is tarol.

Serge Mansau neves francia designer alkotta meg ugyanis azt az építészeti ívet formázó dekantert, amely a konyak csomagolásán visszaköszön. Természetesen az igazi élmény akkor kezdődik, amikor pohárba töltjük és megízleljük a csodálatos nedűt.