A heti kölcsönnel kapcsolatos legfontosabb jellemzők

A heti kölcsön innovatív megoldásnak számít a rendelkezésre álló hitel konstrukciók között, főként a törlesztéssel kapcsolatos sajátosságai miatt. Emellett egy kiszámítható, könnyű lefolyású megoldásnak számít, ami számos élethelyzetben kínál megfelelő alternatívát.

 

 

Cikkünkben részletesebben is bemutatjuk a Providentnél elérhető heti kölcsön jellemzőit, egyúttal az igénylés menete kapcsán is hasznos tudnivalókat osztunk meg.

Amit a heti kölcsön kapcsán leginkább tudni érdemes

Az első és talán az egyik legfontosabb tisztázandó kérdést maga az elnevezés szolgáltatja. Miért pont a heti kölcsön nevet kapta ez a formátum?
A válasz a felvett összeg visszafizetésének módjában keresendő, ugyanis ez nem havi, hanem heti rendszerességgel történik. A gyakorlatban egyébként banki átutalások formájában történik meg.

Egy szabad felhasználású hitel konstrukcióról beszélünk, amelynek a felvehető összege a 40.000 - 570.000 forint közötti sávba esik. Kezes és fedezet biztosítása nem szükséges hozzá, a lehetséges futamidők kapcsán pedig 57, 72, illetve 110 hetes megoldás közül tudunk választani.

Milyen feltételei vannak a heti kölcsön sikeres igénylésének?

A heti kölcsön esetében nem kell tartanunk az árfolyamból vagy a kamatokból eredő kockázattól, tehát a futamidő és az esedékes törlesztőrészletek nem fognak változni. Persze a sikeres igényléshez bizonyos feltételeknek mindenképpen teljesülnie kell.

Vagyis a heti kölcsönt felvenni kívánó személynek legalább 18 éves életkorral, illetve bejelentett magyarországi lakcímmel szükséges rendelkeznie. Emellett igazolnia kell a rendszeres jövedelmét, továbbá egy érvényes azonosító okmányt is fel kell majd mutatnia.

Mindezek mellett egy saját vagy egy közös tulajdonú lakossági bankszámla is kelleni fog a heti kölcsön felvételéhez, mégpedig a folyósítás, illetve a törlesztések lebonyolítása végett.

 

Milyen módon van lehetőségünk a heti kölcsönt igényelni?

Használhatjuk az ingyenesen hívható +36 80 40 60 60-as telefonszámot, ahol a pénzintézet illetékes munkatársai a hét minden egyes napján készséggel állnak rendelkezésünkre. Elküldhetjük SMS-ben a HITEL szót a +36-20-332-33-33-as számra, és rövidesen telefonon keresnek majd minket a részletek egyeztetése céljából.

Természetesen online formában is le tudjuk adni a heti kölcsön igénylésére vonatkozó igényünket a cég honlapján.

Miután telefonon sikeresen egyeztettük az adatainkat, egy előre megbeszélt időpontban be kell majd fáradnunk egy hozzánk közel eső irodába. Itt sor kerülhet a szerződéskötésre, ezután pedig tíz napon belül átutalásra is kerül az általunk kért pénzösszeg.