Kismama vagy? Megmutatjuk, hogyan öltözködj az ünnepek alatt!

A december mindig az évzáró céges bulikról, a közös családi ünneplésről és a baráti összejövetelekről szól, amelyekre érdemes felfrissíteni ruhatárad. Különösen igaz ez akkor, ha babát vársz, hiszen az áldott állapot önmagában más jellegű ruhadarabokat igényel. A második trimesztertől egyébként is nehéz olyan outfitet választani, ami nem csak kiemeli pocakodat, hanem még kényelmes is, ráadásul az ünnepi rendezvényekhez illően kellően elegáns is. Olvass tovább és megmutatjuk, mit szabad és mit nem szabad felvenned az év utolsó heteiben!

 

 

Amit jobb elkerülni…

Néhány éve a kismamák még próbálták elrejteni növekvő pocakjukat, így unalmas, túlméretezett és bő ruhákat hordtak. Így azonban gyakran ellenkező hatást értek el, hiszen ezekben a ruhadarabokban jóval nagyobbnak, szélesebbnek tűntek, mint valójában.

...és amit nem

Manapság már a várandóndósság ideje alatt sem kell lemondanod a nőies öltözködésről, nem kell rejtegetned magad! Az InStyle szerint nyugodtan választhatsz testhezálló ruhákat, amelyek a pocakodat is kiemelik, hiszen ez nem olyan dolog, amit takargatni kell, hanem inkább kiemelni. A feszülős ruhadarabok közül érdemes olyan fazont választani, amelyek optikailag nyújtanak is, ami megfelelően variált kiegészítőkkel még tovább fokozható.

Kismama outfitek az ünnepekre

Végül nézzük, hogy mik azok a kisebb-nagyobb trükkök, amelyek kismamaként nem csak elegáns, de egyben kényelmes viseletet biztosítanak a karácsonyi partik és összejövetelek alkalmával:

Alkalmi szetted nem baj, ha testhez simul, pocakodat nyugodtan kiemelheted vele, amelyet tovább hangsúlyozhat a ruha szabása, esetleg egy jól megválasztott kendő vagy egy vékony öv.

 

Mindenképpen válassz olyan ruhát, amely a terhesség alatt kisimult, szép bőrödet megmutatja. Szoknyád lehet hosszabb, felsliccelt, de ha a várandósság előtt imádtad a miniket, akkor nyugodtan választhatsz kicsit térd felettig érő darabot.

Az alkalmi kismamaruhák idén jellemzően egyszínűek, vagy csak visszafogottan mintásak. Az anyagválasztás terén a szatén vagy más lágy esésű anyagok viszik a prímet, amelyek szintén a pocakod domborulatát hangsúlyozzák ki.

Az sem számít szentségtörésnek, ha elegáns ruhádhoz kényelmesebb cipőt választasz - ami lehet tornacipő vagy bakancs -, hiszen a várandósság alatt a kényelmed a legfontosabb. Emelett az sem baj, ha a kiválasztott lábbeli alkalmazkodik a hideg időjáráshoz, és nem kell benne csúszkálnod.

Kiegészítők terén nem érdemes túlzásba esni, de egy jól megválasztott karika- vagy függő fülbevalóval szintén megnyújthatod az arcod.

Ha a tökéletes ruha megvan, már csak a tökéletes frizurát kell megtalálni hozzá. Hajkoronádat mindenképpen érdemes kiemelni, hiszen a várandósság ideje alatt hajad sokkal fényesebb, így nyugodtan kiengedheted, vagy válassz olyan fazont, amely szintén megnyújtja arcvonásaidat.