Melyek a barátságos gyermekfogászat legfontosabb ismérvei?

A gyerekek számára különösen fontos, hogy a fogászaton nyugodtan és kényelmesen érezzék magukat. Ismerje meg, hogy milyen jellemzői vannak a gyermekbarát fogászatnak!

 

 

A bátor gyerekek ajándékot kapnak

A gyermekek és a szülők számára egyaránt nagy megkönnyebbülést jelent, amikor a fogászati kezelés sikeresen lezárult. Ilyenkor a kezelés közbeni esetleges kellemetlenségek elfelejtésére a gyerekek kisebb ajándékokat kapnak. Az ajándékok mindig megkönnyítik a fogászati kezeléseket, és bátorságra ösztönzik a kicsiket.

A Netfog Fogorvosi Rendelő gyermekfogászatán a kis páciensek minden esetben kapnak ajándékot, hogy a kezeléseken mindig bátrak és jókedvűek legyenek.

A gyermekbarát fogorvos jó pedagógus is

A gyerekek számára a legfontosabb, hogy mindig biztonságban és nyugodt körülmények között érezzék magukat a fogászati kezelések alkalmával. A gyerekek gyakran félnek a különböző fogászati beavatkozásoktól, hiszen az érzéstelenítő injekció vagy a fogászat eszközök látványa elsőre ijesztő lehet.

Egy empatikus fogorvos akár néhány kedves szóval képes a gyerekeket megnyugtatni, és biztosítani az ideális hangulatot. A gyerekeknek sokszor csak egy kis ösztönzésre van szükségük, és a teljes fogászati kezelést jó hangulatban és fegyelmezetten ülik végig.

Ha a gyerek megbízik a fogorvosban, akkor garantált a problémamentes, gördülékeny fogászati kezelés. Éppen ezért fontos, hogy a választott fogorvos beszéljen a gyerekek nyelvén, és megnyugtassa őket a kezeléssel kapcsolatban.

 

 

A fogorvosok odafigyelnek a gyerekek érzékenységére

A gyerekek különösen érzékenyek a fájdalomra, és jobban is félnek a kellemetlenségektől, mint a felnőttek. Éppen ezért fontos, hogy a fogászaton a szakemberek kiemelt figyelmet fordítsanak a gyerekek komfortérzetére.

A modern fogászati technológiáknak és anyagoknak köszönhetően garantált a fájdalommentes kezelés. A gyermekek fogászati kezelése során elengedhetetlen, hogy a szakemberek a lehető legkisebb kellemetlenség okozásával dolgozzanak. A többlépcsős érzéstelenítés, illetve az érzéstelenítő zselé kiváló megoldás arra, hogy még az érzéstelenítő injekció beadása se okozzon semmilyen fájdalmat a kicsik számára.

Gyermek fogszabályozási lehetőség

Az általános vizsgálatok és fogászati ellenőrzések mellett a fogszabályozásra való lehetőség is fontos, hiszen sok gyerek számára szükséges a korrigálás. A fogszabályozás elsősorban nem a legfiatalabb korosztályt érinti, azonban kortól függetlenül fontos a szakszerű, fájdalommentes ellátás.

A gyermekfogászat legfontosabb szempontja tehát, hogy a fogorvos szükség esetén képes legyen megnyugtatni a fiatal pácienseket, és fájdalommentes kezelést biztosítson.