Újabb 11 mikrohitel megyei vállalkozásoknak

A PRIMOM Alapítvány, mint a mikrovállalkozások elhivatott támogatója, mikrohitellel segíti a vállalkozásokat, mellyel akár a kezdő vállalkozások is nagy lépést tehetnek előre fejlődésükben.

 

 

A több mint 25 éve működő vállalkozásélénkítő alapítvány speciális hitelkonstrukciói olyan vállalkozások számára is hozzáférhetőek, melyek nem rendelkeznek a kereskedelmi bankok által elvárt gazdasági teljesítménnyel. A számos konstrukció közül a tanácsadók iránymutatásai alapján, az igénylők a számukra optimális portfolióban, akár 2-szer 10 millió forint hitelt is kaphatnak növekedésük megalapozásához. Az Alapítvány a közvetítő szervezete az Országos Mikrohitelnek, de saját forrásból Helyi Mikrohitel Alapot is létrehozott, így olyan vállalkozásokat is segíthet, melyek agrártevékenységet folytatnak vagy családi gazdálkodók. A hitel igénylése egyszerű, az eljárás gyors. A megítélt összeget előfinanszírozással rövid időn belül fel is használhatják a vállalkozások a későbbi elszámolás terhe mellett. Az igénylés folyamán megalapozott üzleti terv benyújtását követően kerül sor a bírálatra, és a hitelek folyósítására. A vállalkozások számára nagy könnyebbséget jelent, hogy a folyósítást követően türelmi idő áll rendelkezésre, így ezen időszakban a konstrukciótól és a hitelcéltól függően csak a 3,9% vagy 4,9% kamatot kell fizetni, mely a hitel teljes futamideje alatt állandó. Nincsenek rejtett költségek, és térítésmentesen van lehetőség előtörlesztésre.

A mikrohitel igényeket bíráló Bizottság novemberi ülésén 11 vállalkozás számára 67 793 710 Ft összegű hitelt hagyott jóvá, melyek célja a legtöbb esetben ingatlan építés, felújítás, átalakítás, gépek, árukészlet vásárlása.  A támogatott vállalkozók tevékenységi körét tekintve kereskedelemmel, gyártással, számviteli, fényképészeti szolgáltatással foglalkoznak, de agrárvállalkozás is forráshoz jutott.

A mikrohitelt igénylők számára a PRIMOM Alapítvány térítésmentes üzletviteli tanácsadást is biztosít a futamidő alatt, és természetesen azt követően is igény szerint, ezzel is támogatva a gazdálkodó szervezetek folyamatos fejlődését - mondta Hargitainé Tolnai Andrea, a PRIMOM Alapítvány mikrohitel igazgatója.