Helybe hozzák az uniós Erasmus+ programot - Nyíregyházi óvodák és iskolák is pályázhatnak

Az Európai Unió egyik legnépszerűbb programjának nemzetközi együttműködési lehetőségeit mutatják be január 23-án csütörtökön, Nyíregyházán. A rendezvényre köznevelési intézmények képviselőit várják, idén ugyanis az előző évhez képest 40 százalékkal több forrás jut az Erasmus+ program Iskolai, óvodai partnerségek pályázattípusára. A helyszínen a Tempus Közalapítvány munkatársai gyakorlati tanácsokkal segítenek azoknak, akik pályázni szeretnének.

 

 

Az Erasmus+ program nagyszerű lehetőséget kínál arra, hogy a közös munka során a külföldi partnerintézmények megismerjék egymás mindennapi munkáját, működését és módszereit, miközben fejlődik a résztvevők nyelvtudása és személyisége.

A rendezvényen bemutatják a kifejezetten iskoláknak és óvodáknak szóló pályázatokat, melyeknek célja az európai dimenzió erősítése, illetve a tanulók és pedagógusok felruházása 21. századi készségekkel és kompetenciákkal.

Ilyen pályázatot valósított meg a Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium is. A 2017-ben indult Stories All Over Europe című Erasmus+ Iskolai, óvodai partnerségi projektben Európa kulturális örökségét kreatív módon, történetek írása és feldolgozása által ismerhették meg a diákok. Az 5 iskolából álló együttműködésben Magyarország, Olaszország, Törökország, Bulgária és Románia vett részt.

2019-ben 130 hasonló projekt nyert támogatást ebben a pályázattípusban, a források növekedésének köszönhetően pedig idén 40 százalékkal több iskolai és óvodai partnerség támogatására nyílik lehetőség.

A pályázással kapcsolatos gyakorlati tudnivalókat bemutató nyíregyházi rendezvényre köznevelési intézmények munkatársait, pedagógusokat és intézményvezetőket várnak. A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Részletek és jelentkezés: https://tka.hu/rendezveny/12924/erasmus-iskolai-ovodai-partnersegek-paly...

Időpont: 2020.01.23. (csütörtök) 10:30 - 16:00
Helyszín: Új Nemzedék Központ, 4400 Nyíregyháza, Keskeny utca 16.

További információ: www.erasmusplusz.hu