Lekvárfőzésre és ökojátszótérre is szavazhatnak Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a Tesco vásárlói

Már hetedik alkalommal hirdette meg az áruházlánc a helyi közösségeket támogató pályázati programját, amelynek pályázóira mostantól szavazhatnak a Tesco vásárlói. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében összesen 9 kezdeményezés megvalósulására voksolhatnak a vásárlók.

 

 

A pályázók közül az Effekteam független szakértői országosan 182 projektet juttattak tovább a szavazási szakaszba. A továbbjutó szervezetek mellett most először két pályázót különdíjra is javasoltak. A meghirdetett, 400 ezer forintos kreatív különdíjat szakmai szempontok (kidolgozottság, innovativitás, kreativitás és fenntarthatóság) alapján az Etyek Botpuszta Fejlesztéséért Egyesület Zöld buszmegállók Etyeken című kezdeményezése kapta. A pécsi Vasas Egyesület Összefogás a Vasasi Füstölő megmentéséért elnevezésű pályázata azonban meggyőzte a zsűrit arról, hogy szintén 400 ezer forinttal támogassa a projekt megvalósulását. Egy fiatal diák kitartó kezdeményezése egy elhagyatott helyi épület felújítása kapcsán ugyanis igazi egységgé kovácsolta a helyi lakókat és csoportokat, akik immár közösen tesznek a füstölő újrahasznosításáért.

A szavazási szakaszba jutott pályázatokra 2020. január 20. és február 16. között szavazhatnak a vásárlók úgy, hogy a vásárlásoknál kapott zsetont az áruházakban kihelyezett zsetongyűjtőkbe dobják a számukra legszimpatikusabb kezdeményezés mellé. A Tesco valamennyi, a szavazási szakaszra bejutott szervezetet támogatja összesen több mint 40 millió forinttal: körzetenként a legtöbb szavazatot gyűjtő szervezet 400, a második 200, a harmadik pedig 100 000 forint támogatást kap programja megvalósításához.

Ebben a fordulóban sincs egyszerű dolga a vásárlóknak. A jelentkezők ismét izgalmas és érdekes projektekkel jelentkeztek a kiírásra, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében szavazni lehet az egészségmegőrzés jegyében családi egészségolimpiára és ökojátszótérre, vagy épp közösségi almalekvárfőzésre a múlt értékeinek és hagyományainak ápolásáért, a népi ételek megőrzéséért.

Az eddigi hat fordulóban közel 700 környezetszépítő, oktató-felzárkóztató és egészséges életmódra nevelő programot támogatott a Tesco több mint 190 millió forinttal.

Az érdeklődők az adott körzetben továbbjutó helyi szervezetekről és kezdeményezéseikről a zsetongyűjtő pontokon, valamint a www.tesco.hu/kozosseg oldalon olvashatnak.