Édességfogyasztás diéta alatt? Lehetséges!

Ismét elérkezett egy újabb esztendő, és vele az újévi fogadalmak végeláthatatlan sora. Idén újra tömegek fogadják meg, hogy mostantól tényleg egészségesen fognak élni, diétába kezdenek és rendszeresen sportolnak. Aztán ahogy telnek a hetek, a motiváció egyre csökken, a kifogások győznek, és letudjuk annyival, hogy “majd jövőre újból megpróbálom”. Ez a lehető legrosszabb hozzáállás!

 

 

 

Azonnali eredmény nem létezik

Sokan ott hibáznak, hogy túlságosan hirtelen akarják a változást. Kapásból megvonják maguktól az összes kedvenc ételüket, és rögtön a szupermaratont akarják lefutni úgy, hogy előtte még a sarki boltba is autóval jártak. Nem csoda, hogy hamar odalesz a kitartás, amikor már mozdulni is alig tudnak az izomláztól, és rosszul lesznek, ha csak ránéznek a salátára.

A fokozatosság a kulcs. Meglehetősen nagy tájékozatlanságra vall, amikor valaki azt állítja, hogy az egészséges étrendbe kizárólag a zöldségek és a gyümölcsök férnek bele. Az egészséges táplálkozás külön tudomány, a drasztikus koplalás pedig nem vezet semmi jóra.

Fehérje, szénhidrát, zsír

Az összes étel fő összetevőit adják, és a tudatosan étkezők mindig ezek mennyiségét tartják szem előtt. Mindenkinek egyénre szabott, hogy melyik tápanyagból mennyit igényel naponta a szervezete. Ezt egy szakember nagyszerűen meg tudja határozni, de akár magunk is kiszámíthatjuk különböző képletekkel.

Míg elegendő zsírt és szénhidrátot viszonylag könnyű táplálékból bevinni, a fehérje már nehezebb dió. Jóval kevesebb élelmiszerben található meg nagy mennyiségben. Az izomnöveléshez viszont nélkülözhetetlen, így valamilyen forrásból mindenképp pótolnod kell. Itt jönnek képbe a különféle protein készítmények.

 

Nassolás bűntudat nélkül

Diétában mindig az első számú tiltólistás ételek közé tartoznak az olyan sok, üres szénhidrátot tartalmazó ételek, mint például a csokoládé. Ez persze nem jelenti azt, hogy teljesen le kellene mondanod róla. Csak egy kicsit tudatosabban kell választanod.

Az Egészség Palace Webáruház számos olyan alternatívát kínál, amelyek beleférnek az étrendedbe. Válogathatsz a proteinszeletek, pudingok, sütemények, mogyorókrémek, palacsinták közül, melyekben egy a közös: teli vannak hasznos fehérjékkel, amik hozzájárulnak a fejlődésedhez. Ha pedig szeretnéd a teljes étkezésedet megreformálni, akkor az oldalon találsz még receptötleteket, életmód tippeket is.

Mozgásra fel!

Ne feledd: a táplálkozás csak az egészség egyik fele. A másik a rendszeres mozgás. Hetente legalább 3-4 alkalommal sportolj bármit, amiben örömöd leled. Ehhez adunk egy tippet: szerezz be néhány menő, divatos edzőruhát (például az Egészség Palace kínálatából), így mindjárt könnyebben veszed rá magad a mozgásra!

Ha a választott ruhák illenek rád, és tükrözik a stílusodat, azzal önbizalmat adnak, ami majd arra sarkall, hogy még jobb formába hozd magad! Hajrá, meglátod, menni fog!