Energetikai korszerűsítés a szabolcsi építőipari cégnél

A Szanus'94 Építőipari és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága által meghirdetett Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése elnevezésű pályázati konstrukcióban 5,5 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatást nyert.

 

 

A pályázati felhívásra Szanus'94 Építőipari és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság 2018.09.14-én nyújtotta be támogatási igényét. A megvalósítás 2019.12.31-én fejeződött be. A projekt azonosítószáma GINOP-4.1.2-18-2018-00173. A fejlesztés célja a Szanus 94 Kft. épületének energetikai korszerűsítése. Régóta célként fogalmazódott meg a vállalkozás irodájának felújítása, melynek anyagi forrásai sikeres pályázatot követően Európai Uniós forrásból vált biztosítottá. A megvalósult fejlesztésnek köszönhetően az épület energetikai tulajdonságainak javítása, gazdaságosabb működés elérése, megújuló energiahordozókkal való ellátása vált valóra. A projekt 5,5 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével jött létre.

A beruházásnak köszönhetően a nyílászárók és hőszigetelés korszerűsítése, valamint napelemes rendszer telepítése ment végbe. A fejlesztésnek köszönhetően az épület energiahatékonysága növekszik, így a fenntartási költségei jelentősen csökkentek.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.