„Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának fejlesztése és bővítése II. ütem” című projekt Nyíregyházán

A projekt keretében az Őz utca 16. szám alatt szociális nappali ellátást nyújtó intézmény épül a meglévő épület elbontását követően, és megújult a Nyírszőlős Kollégium utca 58. szám alatti szociális szolgáltatásoknak helyet adó ingatlan is, ahol a kivitelezés 2019. szeptemberben zárult.

 

 

Az Őz utcai intézmény vonatkozásában a cél az volt, hogy Nyíregyháza belvárosi, kertvárosi környezetében egy, a kor igényeinek és a vonatkozó előírásoknak megfelelő korszerű, gazdaságos és a városi szövetbe illeszkedő szociális nappali ellátó intézmény épüljön.

A munkálatok az eredeti épület elbontásával kezdődtek. Az épület emeletes kialakítású, ahol a földszinten kerülnek elhelyezésre az ellátottak közösségi és pihenő terei, a konyha, valamint az ezeket kiszolgáló helyiségek. Kiemelt jelentőségű, hogy mind a pihenő-, mind a közösségi terekhez önálló, szeparált zöld felület kapcsolódik, mely a mindennapi rutint kiegészítve nagyban segíti és színesíti az ellátottak programját. Az emeleten a foglalkoztató, a személyzet szociális helyiségei, az orvosi rendelő, az irodák és a tornaterem kapnak helyet. Az épület működéséhez kapcsolódóan eszközbeszerzés is történik.

A munkálatok befejezésének időpontja szerződés szerint 2020. február közepe, mely egyben a műszaki átadás átvételi eljárás megindításának napja.