6 smoothie, ami desszertnek is tökéletes

Unja már a hagyományos süteményeket? Elege van a tömény, cukorral telített desszertekből? Akkor ideje valami sokkal eredetibb finomság után néznie, ami ráadásul a tudatos életmód irányába is terelheti. Hogyan lehetséges mind a két dolog egyszerre? Máris megtudja, amint elolvassa a legérdekesebb smoothie recepteket ebben a cikkben.

 

 

A smoothie előnyei

Miért is olyan értékesek a smoothie-k? Legegyszerűbben a finom italok segítségével vehetünk magunkhoz a legtöbbet a szuperételekben rejlő alapanyagokból. Mivel telis-tele vannak rostokkal, szinte egész napra elláthatnak energiával, fokozva a teltségérzetet. Legyen szó nassolnivalóról, edzés utáni frissítő energiabombáról vagy tápláló fogásról, válasszon különleges italt!

Ha valami tartalmasabb vitaminbombát szeretne fogyasztani, akkor smoothie-ra fel, csupán egy turmixgépre lesz szüksége!

Kalandozzon bátran a tudatosság útján, a JOY egészség rovatában számos hasznos tippre lelhet még!

Élénk színek, kedvenc hozzávalókkal

Jöjjön a különleges vörösbársony torta. Nem, most nem igazi tortáról lesz szó! Mire lesz szüksége ehhez az egyedi smoothie-hoz? 2 csésze fagyasztott eperre, 2 evőkanál cukrozatlan kakóporra, fél teáskanál vanília kivonatra, 3 csésze zabtejre, 1 teáskanál céklaporra. 2 adagnak felel meg a mennyiség.

A mogyoróvajas-lekváros kenyér elnevezéshez a következő smoothie receptet illeszthetjük. Kell hozzá másfél csésze magtej, 1 fagyasztott banán, 1 csésze fagyasztott málna, 2 evőkanál mogyoróvaj. Ebből 2 adagot készíthet!

Az almás-fahéjas fantázianév után nem hagyható ki a következő hozzávaló lista. 2 csésze víz, 2 nagyobb alma, 2 evőkanál darált dió, 1 teáskanál fahéj, 2 szem datolya, ízlés szerint jég és szerecsendió. Az elkészített mennyiség 2 főnek elegendő.

 

Szokatlan különlegességek

A szultánkenyér elkészítése után Önnek is összefolyik majd a nyál a szájában! Csupán 4 szem aszalt sárgabarack, 2 fagyasztott banán, negyed csésze natúr pisztácia, 1 teáskanál chiamag őrlemény, negyed csésze rózsavíz, 2 csésze almalé, 1 teáskanál lucuma gyümölcspor, 1 teáskanál vaníliapor szükséges. 2 adagnak felel meg a mennyiség.

És ez csak fokozódik! A répatorta fantázianév is büszke tulajdonosa egy receptnek. A recept tartalmaz 4 közepes répát felkockázva, 2 fagyasztott banánt, 1 ⅓ mandulatejet, 1 csésze görög joghurtot, fél teáskanál fahéjat, 2 csipet szerecsendiót, 2 csipet gyömbért, ízlés szerint édesítőt. Ebből 2 adagot készíthet!

Végül, de nem utolsó sorban lássuk, hogyan készítheti el a kókuszos pite smoothie különlegességet! Vegyen hozzá 3 banánt, negyed csésze kesudiókrémet vagy mandulatejet, másfél csésze kókusztejet, fél csésze kókuszreszeléket vagy egy egész kókuszt felkockázva, 1 teáskanál vanília kivonatot, ízlés szerint pedig jeget. Egyenesen 4 adagot készíthet!

Elkészíteni már nem nagy ördöngösség, egyszerűen csak dobja bele az alapanyagokat egy turmixgépbe!