Kamarai felmérések a koronavírus gazdasági hatásaira vonatkozóan

Az elmúlt néhány hétben a koronavírus egyre több országban jelent meg, és jelenleg már Magyarországon is kimutatásra került. A fertőzés terjedése erőteljes hatást gyakorolhat a világgazdaságra, így természetesen hazánk gazdaságára is. Annak érdekében, hogy a vírus terjedésének lehetőség szerinti gátat szabhassunk, valamint Magyarország is felkészülhessen a várható következményekre, az alábbi területeken kérjük a vállalkozások együttműködését.

 

 

 

Ipari szereplők egészségügyi termékek gyártására való átállása

Az alábbi típusú vállalkozások jelentkezését várjuk az info@szabkam.hu e-mail címre:

·         magyarországi gyártók,  akik jelenleg egészségügyi termékeket állítanak elő.

·         magyarországi gyártók, akik jelenleg nem egészségügyi termékeket állítanak elő, viszont nagyon rövid időn belül képesek átállni egészségügyi termékek és eszközök gyártására.

A felhívásra jelentkező – potenciális érintett – vállalkozások adataiból (név, elérhetőség) egy adatbázist készítünk, amelyet továbbítunk a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara felé.

 

Kérdőíves felmérés – A koronavírus hatása a hazai vállalati szektorra

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) összeállított egy kérdőívet, amely keretében szeretné feltérképezni az aktuális gazdasági viszonyokat. A kérdőív online elérhetősége: http://kutatas.gvi.hu/index.php/879551?lang=hu

A kérdőív kitöltésének határideje: 2020. március 20.