Közeleg az adóbefizetési határidő Nyíregyházán is

A Polgármesteri Hivatal Adóosztálya tájékoztatja ügyfeleit, hogy az első féléves adóértesítők kiküldése a Magyar Posta tájékoztatása szerint március 6-án kezdődik meg városunkban és a következő hét elején befejeződik olyan időpontban, hogy az egyszerű belföldi levélként kézbesítendő iratot az adózóink időben kézhez kapják és eleget tudjanak tenni a 2020. március 16. napjáig pótlékmentesen teljesíthető adóbefizetési kötelezettségüknek.

 

 

Az „Adószámla kivonatok” 2020. február 25. napjáig beérkezett befizetések figyelembevételével tartalmazza az adózó elmaradt tartozását és a 2020. I. félévre esedékes helyi adókat (építményadó, helyi iparűzési adóelőleg), valamint a gépjárműadót és az esetleges késedelmi pótlékokat, bírságokat. A 2020. I. félévre esedékes adók törvényes befizetési határideje március 15. napja, azonban ez a határidő idén pihenőnapra esik, ezért a határidő csak 2020. március 16-án, hétfőn jár le.

Tájékoztatjuk a Tisztelt Adózókat arról is, hogy az Elektronikus Önkormányzati Hivatali Portál (https://ohp-20.asp.lgov.hu) a nap 24 órájában biztosítja minden adózónknak az aktuális adóegyenlegek pontos és részletes lekérdezését.

Az Adóosztály kéri az adózók együttműködését és a fizetési határidők betartását, mivel Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata feladatainak ellátása, a város fejlődése, működőképessége megőrzése érdekében elengedhetetlenül fontos a beérkező adóbevétel. Az önkormányzat ezért már most is köszönetét fejezi ki, hogy az adók pontos teljesítésével a fentiekhez hozzájárulnak.

Adóügyeikkel a Polgármesteri Hivatal Adóosztálya az adózókat az Ügyfélcentrum 29-30-31-es ablakainál fogadja személyes ügyintézés keretében.