Mikor jobb választás a kapucni nélküli pulóver?

A pulóver alapdarab mindannyiunk ruhatárában, hiszen tökéletes megoldást jelent az átmeneti időszakokban. A pulcsik ugyanakkor nagyon sokfélék lehetnek, mind a szín, a szabás, valamint a stílus tekintetében.

 

 

A széles választéknak köszönhetően biztosan mindenki talál számára megfelelőt, például a Bolf.hu kínálatában is. A bőség zavarában azonban olykor nehéz eldönteni, hogy milyen pulóver felelne meg leginkább az alkalomnak, illetve a ruhatárunk többi részének – az is lényeges ugyanis, hogy a választott pulcsi passzoljon a többi holminkhoz.

Nem mindegy az alkalom

Alapvetően szét kell választani azt, hogy milyen pulcsit hordunk informális környezetben, és milyet akkor, amikor kicsit elegánsabbak szeretnék lenni. Sportoláshoz, utcai viseletnek, vagy kinti szabadidős tevékenységekhez tökéletesek a lazább, akár kapucnis pulóverek. Utóbbiakat sokan szeretik, mert praktikusak akkor, ha kicsit hűvösebbre fordul az idő, feltámad a szél, vagy szemeregni kezd az eső.

Mikor nem a legjobb választás a kapucni?

Vannak azonban olyan helyzetek, amikor a kapucni inkább hátráltató tényező, mint előny.

Példának okáért, kizárja, hogy a pulcsi formálisabb alkalmakra is jó legyen. A kapucnis pulóver automatikusan szabadidős, lezser hatást kelt, ez pedig sokszor nem engedhető meg, így ilyen helyzetekben egyértelműen kiesik.

Kényelmetlen lehet a kapucnis pulóver kabát alatt, főleg, ha maga a kabát is kapucnis, és így az sem a legjobb megoldás, ha kihúzzuk a kabát nyakán. Ilyenkor sokkal praktikusabb és kellemesebb viselet egy kapucni nélküli pulcsi.

Sokan vannak olyanok is, akik egyszerűen csak nem szeretik a kapucnit, nem érzik komfortosan magukat miatta, vagy csak nem illik az egyéniségünkhöz.

 

Kapucni nélküli pulóverek széles tárháza

Ha tehát a szituáció egy kicsit kifinomultabb megjelenést követel meg, akkor mindenképpen a kapucni nélküli pulóverek között kell nézelődni. A jó hír, hogy a kapucni nélküli pulcsik is nagyon sokfélék lehetnek, ezért bármilyen alkalomra találhatunk ideálisat.

Például, ami a kivágást illeti, lehet kereknyakú, V-kivágású vagy éppen garbó kialakítású is. Lehet szűkített fazon vagy bővebb, lehet kötött vagy melegítő anyagból. A variációkat a végtelenségig lehetne sorolni.

A szín és a mintázat tekintetében is nagyon széles a választék. Egy kapucni nélküli pulóver lehet elegáns, de kifejezetten lezser viselet is, ugyanis ez több paramétertől is nagymértékben függ. Ilyen például a szabás, valamint a minta, esetleg a feliratok, de a színek is sokat nyomnak a latban.  

Ha a pulcsi harsány színű, feltűnőbb darab, akkor inkább otthonra vagy szabadidős programra megfelelő, semmint egy elegánsabb környezetbe. Ezek lehetnek bő szabásúak is, hiszen az elsődleges szempont általában a kényelem. Amennyiben az a célunk, hogy a pulóverünk alkalmi öltözetként is megállja a helyét, akkor a semleges színek a befutók, mint a fekete, a szürke esetleg a fehér, valamint a test vonalát szolidan követő kialakítás.

Tárazzunk be többféle pulóvert is, így biztosan minden helyzetre lesz megfelelő darab a szekrényünkben!