Mit kezdj az árván maradt fél pár zoknikkal?

Minden háziasszony tudja, hogy a mosógép egy olyan Bermuda-háromszög, amelyben zoknik tűnnek el örökre, de jellemzően csak a pár egyik fele. Ezzel a szomorú ténnyel mindig csak zoknipárosításkor szembesülünk, és ilyenkor nem kis bosszúságot okoz a kérdés, hogy mégis mi a csudát kezdjünk egyetlen darab zoknival?

 

 

Mosózsák

 
Mielőtt belemerülnék a zoknik egyéb felhasználási lehetőségeibe, érdemes átgondolni, hogy van-e bármi esélyünk azzal kapcsolatban, hogy a jövőben ne kelljen szembenéznünk az árván maradt zoknikkal. A jó hír az, hogy ez a probléma megelőzhető, ehhez pedig nincs szükség másra, mint beszerezni egy mosózsákot. Ha a zoknikat levételkor rögtön a mosózsákba tesszük, és bekötjük vagy bezipzárazzuk a nyílását, mielőtt a mosógépbe tennénk, máris nullára csökken az esélye, hogy a mosás során bármelyik zoknink ismeretlen helyre távozzon.
 

Mosózsákot a legtöbb nagyobb szupermarketben lehet kapni, de ha nem szánunk erre pénzt, egy kis kézügyességgel készíthetünk egyet a megmaradt régi, használt függönyből, de egy kiszuperált kispárnahuzat szintén alkalmas a feladatra.
 

Zokniból hajgumi

 A hosszabb hajú egyének jól tudják, hogy hajgumit találni a lakásban sokszor éppoly lehetetlen feladat, mint a zokni elveszett párjára rálelni. Viszont ebben a helyzetben kifejezetten jól jön, ha akad otthon néhány árván maradt darab, amiből egy olló segítségével több hajgumit is varázsolhatunk. Ehhez pedig nem kell mást tenni, mint az ollóval az zoknit széltében kb. 2 centi vastagságú csíkokra felvágni. Így máris kapunk néhány hajgumit. Ez nemcsak pénztárcabarát megoldás, hanem a hajunk számára is ideális, mivel a rugalmas anyagú zokniból készült gumi nem töri úgy a fürtöket, mint ahogy azt a drogériás termékek teszik.
 

Portörlő

Megvan az a rész a Született feleségekből, amikor Gabrielle a lebukás veszélye miatt rávette a takarítónőt, hogy Carlosnak hazudja azt, hogy zoknikat használ takarításra? Nos, ez nem egy elvetemült ötlet, hiszen a lakásban bőven akadnak olyan helyek, ahova vagy a porrongy fér be vagy a kezünk, de a kettő együtt sehogyan sem. Ilyenkor a legjobb, ha felhúzzuk a kezünkre a zoknit, így elérhetjük azokat a réseket, amelyeket eddig csak nehézségek és bonyodalmak árán sikerült tisztán tartani.
 
 

Gyerekeknek plüssfigura
 

A Pinteresten számtalan inspiráló képet találhatunk, hogy milyen plüss kisállatot lehet készíteni egyetlen zokniból. A kézügyességünktől függően csinálhatunk belőle cicát, nyuszit, rókát, kutyát, macit, hóembert és babát is. Ez egyrészt nagyon jó kis kreatív szabadidős időtöltés, másrészt biztosan örülni fog a lurkó a saját kezűleg készített új játékának.
 
Ha túlteng benned a kreativitás, és szeretnél még sok inspiráló ötletet kapni, keresd fel az ÉVA magazin oldalát, ahol számos további cikket olvashatsz a témában!