Nyíregyháza város közleménye március 19-én

Folyamatosan zajlanak az egyeztetések, a nyíregyházi operatív munkacsoport szakemberei újabb intézkedési javaslatokkal élnek. Értékelve a mai helyzetet, Dr. Kovács Ferenc polgármester az alábbi tájékoztatást adja:

 

 

 

Az önkormányzat folyamatos egyeztetést folytat a Volánbusz Zrt.-vel. Ennek nyomán a nyíregyházi helyi autóbuszjáratok 2020. március 23-ától (hétfő) visszavonásig a nyári menetrend szerint fognak közlekedni. A koronavírus terjedésének megelőzése érdekében, az országos tisztifőorvos és a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlásai alapján a Volánbusz Zrt. soron kívüli higiéniai intézkedéseket vezetett be utasai és munkavállalói védelmében.

Felhívjuk az idősek figyelmét, hogy a fertőzési kockázat csökkentése érdekében kerüljék a tömegközlekedésen való utazást, lehetőség szerint maradjanak az otthonukban. A család, vagy a szomszédok segítségével szerezzék be a szükséges élelmiszert, vagy gyógyszert.

Online „Mozdulj Nyíregyháza!” - A népszerű mozgásprogram szervezői és oktatói tekintettel a rendkívüli helyzetre szeretnének segíteni az otthon lévőknek, hogy folytathassák a megszokott edzéseket. Március 23-ától (hétfőtől) a Mozdulj Nyíregyháza! facebook oldalán naponta a megadott időpontokban élő adásban jelentkeznek be az oktatók.
További információ: www.nyiregyhaza.hu; Mozdulj Facebook oldala

A NYÍRVV Nonprofit Kft. felhívja ügyfelei figyelmét, hogy a parkolási ügyfélszolgálatot csak halaszthatatlan ügyben keressék fel. Akik parkoló bérlettel rendelkeznek, az új bérlet megvásárlása miatt csak a lejárat előtt 1-2 nappal keressék fel az ügyfélszolgálatot. Parkolójegyet lehet vásárolni az automatákból, valamint a mobiltelefonos parkolás is működik. A pótdíjak befizetésére válasszák a postai befizetést vagy a banki átutalást. Panaszaikat telefonon, postai vagy elektronikus úton juttassák el a társasághoz. Telefonszám: 42/405-743; Postacím: 4403 Nyíregyháza, Pf. 14.; e-mail: parkolo2@nyirvv.hu

Az operatív munkacsoport továbbra is naponta elemzi a helyzetet, s szükség esetén további intézkedésekre tesz javaslatot. Kérjük, hogy a hiteles és aktuális információkat kísérjék figyelemmel a https://koronavirus.gov.hu/ weboldalon, valamint az önkormányzat által kiadott sajtóközleményekből.
Valamennyi eddig kiadott, a járvány megfékezésének érdekében hozott helyi intézkedéseket is tartalmazó sajtóközleményünk elérhető városunk hivatalos weboldalán:
https://www.nyiregyhaza.hu/

 

Dr. Kovács Ferenc polgármester
megbízásából:
Dr. Kása Brigitta
aljegyző, az operatív munkacsoport vezetője