A nyíregyházi menhelyen is különleges intézkedéseket hoztak a járvány idejére

A jelenleg fenn álló különleges járványügyi helyzetben a nyíregyházi menhelyet vezető Állatbarát Alapítvány nehezen, de felelősségteljesen hozta meg azokat a döntéseket, amelyek az emberek egészségét szolgálják, emellett a telepen lévő kutyák és macskák javát is szolgálják. Ha szeretnél örökbefogadni, vagy sétáltatni egy árva állatot, még most megteheted, de csak az alábbi feltételek mellett!

 

 

"Minden idegszálunkkal tiltakoztunk eddig a következő intézkedések ellen, de nálunk is eljött a pillanat, amikor ki kell mondanunk... átmenetileg szinte teljesen bezárunk.

Hogy miért csak szinte? Mit jelent ez?
A telep területére a belépés tilos. A kapuk zárva lesznek, de az élet nyilván nem állhat meg, hisz élőlényekről gondoskodunk.
Mi nem tehetjük meg, hogy otthon maradunk, nálunk lehetetlen a home office, nem hagyhatjuk magukra a védenceinket egyetlen napra sem.

Viszont, ha nem tudunk örökbe adni, nincs output úgymond, akkor menteni sem tudunk. Egyetlen állatot sem. Kizárólag akkor tudunk fogadni újabb rászorulókat, ha hely szabadul fel. Tudjuk, hogy ebben a helyzetben pont nem ezen jár az emberek esze, de azért hálistennek vannak érdeklődők.

Ha örökbe szeretnél fogadni, nézd meg a honlapunkon, Facebook oldalunkon a kutyákat/macskákat. Ha van konkrét állat, és az örökbefogadási szándékod nagyon komoly, abban az esetben találkozhatsz a kiválasztott kutyával, szigorú óvintézkedések mellett. És kizárólag előre egyeztetett időpontban.

De mostantól bizonytalan ideig nincs bóklászás, sétálgatás a telepen, sétáltatás is kizárólag úgy történhet, ahogy előírjuk, fertőtlenített kézzel, tiszta pórázzal (ami utána azonnal megy mosásba), a kutyákat kapun kívül kapod meg. Ez is kizárólag előre egyeztetve történhet, és csakis olyan kutyákat adunk ki, akiknek a mozgásigénye hatalmas. Vagyis erős, aktív, közepes vagy nagy testű kutyákat. A kicsike, könnyen sétáltatható cukik most bizony hátrányba szorulnak, mert ők biztosan nem fognak egymásnak esni a lemozgatás hiánya miatt.

 

Természetesen ez csak addig érvényes, amíg be nem vezetik nálunk is a kijárási tilalmat, ebben az esetben már nyilván nem lesz miről beszélni.
Ebbe egyelőre bele sem merünk gondolni...
Nem azért féltjük magunkat, mert betegek lehetünk, javarészt 40 év alatti a csapat.
Azért félünk, mert ha karantén alá vonnak minket, 200 kutya és 40 macska ellátása kerül veszélybe.
Illetőleg nekünk is vannak szüleink, idős rokonaink.

Nagyon bízunk abban, hogy hamar vége lesz ennek, mert jelenleg az egész munkánk, az összes tervünk, célunk veszélyben van.
Köszönjük a megértésed.
Kérünk szépen, ne feledkezz meg arról, hogy az adód 1%-áról rendelkezz. Nekik ez az életet jelenti. A jövőt.
"  - írta az Állatbarát Alapítvány a Facebook oldalán.