A nyíregyházi postákon is korlátozásokat vezettek be

A nyíregyházi postákon már március 16-tól észlelhették a helyiek, hogy már csak annyian lehetnek bent, ahány szabad ablak van. Ez sokaknak nem tetszik és néha sorok alakulnak ki kint, de mindenki megértését és türelmét kérik, hiszen ez mindannyiunk érdekét szolgálja!  Megkértük a Magyar Postát,  küldje meg szerkesztőségünknek, milyen intézkedéseket vezettek be a rendkívüli járványhelyzetben.

 

 

Arcmaszkot és gumikesztyűt kapott hétfő reggel minden olyan postai dolgozó, akinek közvetlen ügyfélkapcsolata van. A Magyar Posta számára a legfontosabb a munkavállalói egészségének és biztonságának védelme, ezért rendelte el a kézfertőtlenítők használata és a fokozott takarítás után védőfelszerelések kiosztását és alkalmazását. A maszkokat a kézbesítők, a postai ügyintézők és a csomagkézbesítők kapják.

A koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében március 16-tól új ügyfélfogadási rendet vezettünk be a postákon, hasonlóan a gyógyszertárakhoz. Hétfőtől egyszerre csak annyi ügyfél tartózkodhat az ügyféltérben, ahány kiszolgáló pult működik, a többi ügyfél a bejárat előtt várakozhat, javasoljuk, hogy egymástól kb. 1 méterre.

Az új ügyfélfogadási rend nemcsak a postai dolgozók, hanem az ügyfelek egészségét és biztonságát is szolgálja, ezért kérjük mindenki türelmét és megértését.

A küldemények kézbesítése, valamint a postai kifizetések, például a nyugdíj és a családtámogatások, kézbesítése folyamatos.

A koronavírus-járvány miatt hozott intézkedés, mely szerint az üzleteknek, éttermeknek 15 órakor be kell zárniuk, a postákra nem vonatkozik. A posták a bejáratnál feltüntetett nyitvatartási időben várják az ügyfeleket.

Elszórtan – főleg vidéken –előfordulhat, hogy ha egy üzletház teljesen bezár, akkor az ott működő posta is kénytelen ehhez alkalmazkodni, ám ezekben az esetekben az ügyfelek a településen másik postát vehetnek igénybe. 

Amennyiben a postai szolgáltatásokat illetően a veszélyhelyzetre való tekintettel további változtatások szükségesek, arról időben tájékoztatást adunk ügyfeleink részére - informált a Magyar Posta Kommunikációs Osztálya.