Szájmaszkok gyártását kezdte meg a Máltai Szeretetszolgálat

Többször használható, mosható szájmaszkok előállítására állnak át a Magyar Máltai Szeretetszolgálat foglalkoztatási programjának üzemei. A próbagyártás március 18-án kezdődött a tiszaburai varrodában, ahol az előzetes számítások szerint napi 1500 darabot tudnak elkészíteni. Hasonló maszkok készültek már kisebb sorozatban a Szeretetszolgálat gödi bentlakásos intézményében működő varrodában is, az intézmény dolgozóinak saját használatára.

 

 

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat az elmúlt években az ország több településén indított foglalkoztatási programokat, melyekkel több mint száz megváltozott munkaképességű, fogyatékkal élő, vagy a munkaerőpiacon esélytelen embernek teremtett munkalehetőséget. A műhelyek közül legismertebb a kilenc helyi asszony  varrónőnek kiképző tiszaburai varroda, melynek termékeit a nagyközönség is megismerhette már. A múlt évben 40 ezer darab nyakba akasztható pohártartót szállítottak a budavári borfesztivál közönségének, de ők gyártották az Interspar üzletekben kapható textil bevásárló táskákat is.

Március 18-tól a kisüzem mosható, többször használható szájmaszkokat készít. Az új termék az első időszakban a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ellátó intézményeibe kerül, melyek együttesen naponta 13 ezer emberről gondoskodnak.

 

A Máltai Szeretetszolgálat foglalkoztatási programjának további helyszínei fokozatosan kapcsolódhatnak be a szájmaszkok előállításába.