Elszállítják a roncsokat Nyíregyházán a közterületről

A Közterület-felügyelet április 23-ától folytatja a helyi közutakon rendszám és közterület-bérleti szerződés nélkül tárolt hulladékká vált járművek elszállítását. Az akciónak köszönhetően városunkban egyre kevesebb rendszám nélküli, hulladékká vált gépjármű lesz, amelyek az amúgy is kevés parkolóhelyet jogtalanul elfoglalják.

 

 

Az elszállításról a felügyelet tájékoztatja, a rendőrséget, a jármű üzembentartóját, valamint a város honlapján is tájékoztatást lehet kapni az elszállított gépkocsikról. http://varoshaza.nyiregyhaza.hu/ugyintezes/elszallitott-gepjarmvek

Helyszínek és időpontok: április 23. (csütörtök)

09.00 Árpád utca 39.

10.00 Jósa András utca

11.00 Toldi utca-Deák utca sarok

12.00 Ószőlő utca 77.

13.00 Törzs utca 32.

Háttér: A közterület-felügyeletről szóló 1999. évi LXIII. törvény 20. §. (2) bekezdése szerint a felügyelő a helyi közúton közterület-használati engedély nélkül tárolt, hatósági jelzéssel nem rendelkező azon járművön, amely a közúti forgalomban csak ilyen jelzéssel vehet részt, értesítést helyez el, amely tartalmazza a jogkövetkezményre történő figyelmeztetést. Az értesítés elhelyezésétől számított 10 napot követően a felügyelő az érintett járművet elszállítással eltávolíthatja.

Az így elszállított járművek egy telephelyre kerülnek, ahol hat hónapig tárolják azokat. Ez idő alatt van lehetősége a jármű üzembentartójának arra, hogy azt kiváltsa. A kiváltáskor ki kell fizetni a beszállítás, valamint az addigi tárolás költségét.

Ha az üzembentartó a hat hónap alatt nem váltja ki a járművét, a költségek kiszámlázásra kerülnek az üzembentartó felé, a jármű pedig egy regisztrált autóbontóba kerül.

 

Nyíregyháza MJV Sajtószolgálata