Hétvégi korlátozások Sóstón és a Bujtosi tónál

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere erre a hétvégére korlátozó intézkedésekről adott ki rendeletet: péntek éjféltől szombat reggel hatig, majd szombat este tíztől vasárnap reggel hatig, és vasárnap este tíztől éjfélig tilos lesz Nyíregyháza egyes közterületen tartózkodni.

 

 

A korlátozó rendelkezés bevezetését – az operatív munkacsoporthoz beérkezett lakossági jelzések és az egyes rendészeti szervek kedvezőtlen tapasztalatai indokolják. Az éjjel-nappal nyitva tartó üzletek környezetében, egyes parkokban, játszótereken helyenként megnőtt az indokolatlan csoportosulások száma, gyakori lett a közterületi alkoholfogyasztás. A kijárási korlátozás időszakában, a szórakozóhelyek nem látogathatók, így alternatív jelenségként értékelhetjük ezt a fajta lakossági magatartást, ezért az érintett üzletekben is tilos lesz a vásárlás a hétvégén éjszaka.

A jelenséggel leginkább érintett városi közterületek, üzletek vonatkozásában lépnek életbe a hétvégére korlátozások a következők szerint:
A kijárási korlátozásról szóló 71/2020. (III. 27.) Korm. rendeletben foglaltakon túl tilos
április 25-én (szombaton) 00.00 -06.00 óra között,
április 25-én (szombat) 22.00 óra és 2020. április 26-án (vasárnap) 06.00 óra között,
április 26-án (vasárnap) 22.00-24.00 óra között a napi fogyasztási cikket értékesítő élelmiszerüzletben történő vásárlás, a napi fogyasztási cikket értékesítő egyéb (illatszert, a drogériai terméket, a háztartási tisztítószert, a vegyi árut és a higiéniai papírterméket árusító) üzletben történő vásárlás, továbbá a vendéglátó üzletben az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása.

 

 

A Bujtosi Városligetben az Igrice-csatorna – Család utca – Nád utca – Nád utcát a Jég utcával összekötő közterület - Jég utca – Jégutcát az Agyag utcával összekötő közterület (István utca) - Agyag utca - McDonald’s telekhatára - László utca – Hunyadi utca – László utca – László utca és Lajos utca közötti közterült – Lajos utca – Mátyás utca - Belső körút – Igrice csatorna által határolt, teljes közterületén, továbbá Sóstógyógyfürdőn a Blaha Lujza sétány - Sóstói út - Szinbád sétány - Sóstói úttól a Kisvasútig eső közterületen - Tölgyes utca - Berenát utca - Fürdő utca - Kemecsei út által határolt közterületein az alább megadott időpontokban tartózkodni tilos, alapos indok kivételével.
2020. április 25-én 00.00 -06.00 óra között,
2020. április 25-én 22.00 óra és 2020. április 26-án 06.00 óra között,
2020. április 26-án 22.00-24.00 óra között.

 

 

A rendelet szerinti alapos indok lehet az arra közlekedők és az érintett területen lakók számára:
a) a munkavégzés, a hivatásbeli kötelezettség, a gazdasági, mezőgazdasági és erdészeti tevékenység,
b) a legközelebbi sürgősségi az egészségügyi ellátás és szolgáltatás igénybevétele,
c) a legközelebbi gyógyszert, a gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzletben történő vásárlás miatt indokolt közlekedés.

Ezzel összefüggésben felhívjuk a horgászok figyelmét, hogy az érintett területeken lévő tavakon a horgászat is tilos.
A rendelet betartását a Közterület-felügyelet és a Rendőrség is ellenőrzi.
A polgármester továbbra is arra kéri a nyíregyháziakat, hogy a rendelet szabályainak betartásával óvják önmaguk és mások testi épségét, egészségét.

Vigyázzanak magukra! Vigyázzunk egymásra!

Dr. Kovács Ferenc polgármester
megbízásából:

Dr. Kása Brigitta
aljegyző, az operatív munkacsoport vezetője