Nyíregyháza város közleménye április 14-én

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere tekintettel a veszélyhelyzetben elrendelt meghosszabbított kijárási korlátozásra, a nyíregyházi lakosság védelmében a mai naptól határozatlan időre elrendelte a város egyes frekventált helyein, a városlakók által gyakran látogatott parkolók további lezárását.

 

 

Ennek értelmében az autósok továbbra sem használhatják az alábbi parkolókat:

  • a Nyíregyházi Állatpark előtti parkoló,
  • a Blaha Lujza sétányon lévő parkolóhelyek,
  • a Krúdy Vigadó előtti terület,
  • a Sóstói pavilonsor mögötti parkoló,
  • a Svájci Lak, Fürdőház melletti terület,
  • a Bujtosi Városliget parkolója, valamint
  • Sóstógyógyfürdőn a Parkfürdő melletti parkoló.

Nyíregyháza közterületein tilos és bírsággal szankcionálható közösségellenes magatartás a zöldfelületen történő parkolás, ezért felhívjuk a figyelmet arra, hogy az érintett területeken ne válasszák alternatívaként az út mellett vagy a zöldfeleteken való parkolást.

Ezzel összefüggésben jelezzük, hogy a húsvéti hétvégén a Bujtosi Városligetben, illetve Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn elrendelt parkolási korlátozásokat a Polgármesteri Hivatal közterület-felügyeletének munkatársai naponta ellenőrizték. A tilalmak ellenőrzése során kedvező tapasztalat volt, hogy a bevezetett korlátozások ezeken a helyeken éreztették hatásukat, jelentősen lecsökkent a lakossági jelenlét a hétvégi ünnepen. A lezárt parkolókat jelző szalagokat, táblákat nem távolították el, így nem is használták a parkolókat. Sajnos azonban 75 gépjármű vezetővel szemben intézkedést kellett kezdeményezni, tekintve, hogy a kéréseink ellenére a zöldfelületet használták parkolás céljára valamennyi érintett helyszínen. Ezúton is kérünk mindenkit, hogy csak indokolt esetben induljon útnak, lehetőség szerint maradjon otthon!

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere a veszélyhelyzetre tekintettel április 16-ától Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének rendeletalkotási hatáskörét gyakorolva a következőket rendeli el:

Nyíregyháza közigazgatási területén az alábbi városi piacokat:
Piaccsarnok (Nyíregyháza, Búza tér 23.)
Nagybani zöldség-gyümölcs piac (Nyíregyháza, Tokaji u. 4.)
Jósavárosi piac (Nyíregyháza, Korányi Frigyes u.)
Örökös piac (Nyíregyháza, Család u.)

a saját és családja, valamint a közösség érdekében a 65. életévüket betöltött személyek a piacok nyitvatartási idején belül 10:00 és 12:00 óra közötti időintervallumban látogathatják.
A Nyitvatartási időn belül az itt megjelölt időtartam kivételével az egyéb korosztály számára a piacok látogatása megengedett.
A rendelet 2020. április 16-án 0:00 órakor lép hatályba és veszélyhelyzet megszűnését követő napon hatályát veszíti.

A polgármester továbbra is kéri, a lakosság türelmét és megértését, az óvintézkedések betartását.

Vigyázzunk egymásra!
Valamennyi eddig kiadott, a járvány megfékezésének érdekében hozott helyi intézkedéseket tartalmazó sajtóközleményünk elérhető városunk hivatalos weboldalán:
https://www.nyiregyhaza.hu/

Dr. Kovács Ferenc polgármester
megbízásából:

Dr. Kása Brigitta
aljegyző, az operatív munkacsoport vezetője